Anul capsunarului roman

Postat la 18 decembrie 2007 1 afişăre

Cot la cot cu managerii celor mai importante companii si cu cei mai buni antreprenori, lucratorii romani din strainatate au sustinut si in 2007 economia tarii, pentru al saptelea an consecutiv. In anul in care Romania a aparut oficial pe harta miliardarilor lumii, revista BUSINESS Magazin a decis sa desemneze capsunarul roman, cel ce aduce constant miliarde de euro in tara, drept personalitatea anului 2007 in Romania.

2007 RESURSE UMANE

Deficitul tot mai mare de personal cu care s-au confruntat companiile, dar si majorarile salariale au generat in 2007 profituri mari pentru companiile de recrutare. Cifrele de afaceri ale acestora au castigat intre 30 si 100% fata de anul trecut, in timp ce piata de recrutare a crescut in acest an cu peste 50%, depasind 50 de milioane de euro. In schimb, pe piata muncii s-a accentuat dezechilibrul dintre cererea si oferta de munca, fapt ce a determinat companiile sa-si dispute oamenii bine pregatiti si sa le ofere acestora fie salarii mai mari, fie pachete de beneficii mai diverse. In 2007, furtul de personal a inceput sa fie practicat de companii nu numai pentru functiile de top, ci si pentru cele de middle management sau pentru persoanele aflate in pozitii cheie - finantisti, ingineri, proiectanti. Conform studiului PayWell 2007 al PwC, salariile au inregistrat anul acesta o crestere generala de 20%, in crestere cu 3% fata de anul trecut. Pentru anul urmator, specialistii din resurse umane estimeaza ca salariile vor mai creste cu 12-15%.

(Diana Sava)

Repere 2007

1. Dezechilibrul dintre cererea si oferta de munca s-a accentuat

2. Tendinta de diversificare a pachetelor de compensatii si beneficii pentru atragerea de personal valoros

3. Furtul de personal, practicat nu numai pentru pozitiile de management, ci si pentru posturile de specialisti

Previziuni 2008

1. Companiile se vor concentra mai mult pe politicile de retinere a angajatilor si pe elaborarea planurilor de cariera.

2. Cresterea generala a salariilor cu cel mult 15%

3. Firmele de recrutare se vor extinde puternic in provincie

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/anul-capsunarului-roman-2310746
2310746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.