Afaceri din România care fac bani frumoşi pe seama corporatiştilor

Autor: Ioana Matei Postat la 15 iunie 2014 2555 afişări

Angajaţii din corporaţii au devenit o categorie socială compusă din oameni preocupaţi de aceleaşi lucruri, care au cam aceleaşi nevoi şi care dau dovadă şi de o relativă unitate în gândire. Cine şi cum a reuşit să transforme dorinţele şi preferinţele acestei categorii sociale în afaceri profitabile?

Afaceri din România care fac bani frumoşi pe seama corporatiştilor

Un laptop aşezat pe o masă din lemn cu vedere la mare şi mesajul „Hai la mare în weekend! După bălăceală şi distracţie în Vama Veche, poţi să rămâi şi să lucrezi de la noi. Avem free wi fi, prize, băuturi, hamace şi multă linişte!“ este o postare de pe pagina de Facebook a Pura Vida Beach Bar & Hostel care arată că se găsesc soluţii pentru corporatişti şi la mare. Cazarea în hostelul Pura Vida costă, potrivit reprezentanţilor acesteia, între 22 şi 30 de euro.

Pentru cei care preferă campingul, există unul special amenajat pentru o categorie de public aparte. Sandalandala este un camping aflat în apropiere de Expirat, întins pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de 400 de locuri. Campingul, parte a afacerii Zorile Store (magazin de îmbrăcăminte şi încălţăminte online, cu o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro anul trecut) oferă cazare care costă 45 de lei pe zi, în weekend. Turiştii care vin aici se pot bucura de un pian în mjlocul gazonului şi de o terasă dotată cu o mică bibliotecă.

Pentru cei cărora cărţile de la Sandalandala nu le sunt pe plac, există cărţi şi articole din întreaga lume în biblioteca online dedicată angajaţilor din companii Bookster. Fondată în martie 2013 de către Bogdan Georgescu, fostul manager al Colliers, biblioteca online ajută angajaţii să economisească timpul necesar deplasării până la bibliotecă şi înapoi. Angajatul alege un volum, acesta îi este adus la birou şi, după ce lectura s-a încheiat, este ridicat şi intră din nou în circuit. „Avem deja o listă lungă de firme din domenii diverse care au oferit angajaţilor abonamente la Bookster. Clienţii noştri sunt companii care înţeleg importanţa educaţiei şi investesc în dezvoltarea oamenilor: Banca Transilvania, ING Bank, Libra Bank, Ernst & Young, Vodafone, Orange, Regina Maria, Colliers, PeliFilip, Danone, Carpatcement şi alţii“, spune Bogdan Georgescu.

Abonamentul la Bookster costă între 3 şi 5 euro pe lună, în funcţie de numărul de angajaţi ai companiei cu care se semnează contractul. Baza de date conţine mai mult de 5.000 de cărţi, iar până în prezent s-au acordat 30.000 de împrumuturi. Bogdan Georgescu are încredere însă în viitor: „Piaţa serviciilor pentru angajaţii din corporaţii este încă puţin dezvoltată în România, dar sunt convins că în viitor vom vedea mai multe proiecte noi care să contribuie la creşterea calităţii vieţii angajaţilor din România“.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cover story,
/cover-story/afaceri-din-romania-care-fac-bani-frumosi-pe-seama-corporatistilor-12751940
12751940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.