Cum se fac 200 de milioane de euro pe an din ŞAORMA

Postat la 26 noiembrie 2012 720 afişări

E ieftina, pare sanatoasa si foarte comod de mancat, in pauza de masa sau chiar pe drum. In plina criza, afacerile cu saorma infloresc.

Dristor Kebab este astfel singura saormerie care s-a transformat in lant de saormerii si a dus numele cartierului Dristor si in alte zone ale orasului. "E un pic ciudat sa spui ca mergi la o saorma la Dristor Budapesta sau Dristor Berceni", spune vizibil amuzat Daniel Mischie, seful operatiunilor grupului City Grill, unul dintre cei mai mari operatori romani de restaurante si singurul jucator care ar putea ameninta suprematia Dristor Kebab pe piata.

Asezat la ultima masa de pe terasa restaurantului Buongiorno din zona Pietei Victoriei, de unde are cea mai buna vizibilitate, Mischie recunoaste cu sinceritate ca nu se astepta ca saorma sa insemne o componenta atat de importanta in afacerile grupului Trotter Prim, care ar putea ajunge, in varianta optimista, la 15 milioane de euro in acest an, adica o valoare apropiata de cea din anul 2008, anul dinaintea crizei economice in Romania.

"Avem in medie incasari de 3.000 de euro pe zi la saormeria din Centrul Istoric, si cam 8.000 de euro pe weekend", spune Mischie. Valorile reprezinta cu aproape o treime mai mult decat anticipau Mischie si Dragos Petrescu, cei doi asociati ai City Grill, ca ar putea genera saormeria Bundetot deschisa in urma cu cinci luni pe locul fostului magazin Apartamentul din Capitala. Alaturi de saormeria Bundetot, cei doi asociati au deschis la intrarea in Centrul Vechi si un sport bar, Cantina, cu 100 de locuri, investitia in cele doua spatii fiind de 250.000 de euro.

"Ne asteptam ca in sase luni sa ajungem la breakeven, dar acum suntem cu circa 15% deasupra", afirma Mischie, care aminteste si de prima experienta cu brandul Bundetot, care a presupus deschiderea unui fast-food in centrul comercial Iris Shopping Center din zona Titan, inchis insa dupa trei luni.

"Nici acum nu stiu daca de vina a fost conceptul sau centrul comercial. Am invatat insa din experienta aceea si acum am combinat saormeria cu un sport bar, Cantina", adauga Mischie.

Daca saormeria aduce, asa cum afirma Mischie mai sus, peste 3.000 de euro pe zi, barul inseamna alte cateva mii de euro pe zi, recordul de pana acum fiind de circa 9.000 de euro in trei zile numai din bere. "Au fost zilele de dupa meciul Unirea Urziceni - Liverpool, cand fanii britanici au stat aproape non-stop si au baut bere cum nu am crezut ca se poate vreodata. Managerul barului a devenit atunci prietenul lor si a primit si un tricou original, iar Cantina a devenit a doua locatie ca vanzari de bere pentru Tuborg dupa Caru' cu bere (operat tot de grupul City Grill - n. red.)", adauga amuzat Mischie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/cum-se-fac-200-de-milioane-de-euro-pe-an-din-saorma-10350812
10350812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.