Te-ai săturat să fii angajat? Ce afacere poţi porni cu 10.000 de euro

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 iunie 2017 84556 afişări

Business Magazin a căutat răspunsuri la întrebarea pe care o au în minte cei mai mulţi dintre angajaţii din România. Se poate porni un business cu bani puţini, cu o idee şi cu tot timpul la dispoziţie? Ce cere piaţa şi care sunt domeniile care au nevoie de sânge proaspăt?

MIHAI TOMA

director general al Theta, firmă producătoare de mobilier pe comandă

"Aş lansa un serviciu online de printuri 3D din diverse materiale. Cu 7.000 de euro aş putea cumpăra echipamentul şi cu restul aş crea magazinul virtual şi aş aloca un buget pentru promovare online de început. Cred că e un domeniu de viitor, având în vedere deschiderile tehnologice din domeniu, factorul noutate şi orientarea din punctul de vedere al consumului românilor pentru tehnologie şi gadgeturi. Legat de domenii promiţătoare în general, cred că industria IT (software, internet, cloud business, gaming) este locul unde antreprenorii români pot fi competitivi şi businessul poate creşte repede, având în vedere atât necesităţile pieţei interne şi externe, cât şi notorietatea specialiştilor români în domeniu."


CEI CARE CRED ÎN AGRICULTURĂ SAU PRODUSE ALIMENTARE

MIRELA BUCOVICEAN

fondator al Molecule-F, site care prezintă creaţiile celor mai renumiţi designeri români

"Agricultura mi se pare un domeniu extrem de promiţător. Deşi ani la rând am fost o ţară care s-a bazat pe agricultură, domeniul în sine pară să mai aibă nevoie de reglementări în acord cu piaţa românească şi potenţialul de export. De aceea, văd aici multe oportunităţi de business. Un alt domeniu care prinde contur din ce în ce mai puternic este cel al wellnessului. Includ aici trendul ascendent pentru produsele bio, atenţia crescută pentru sănătate şi îngrijirea personală. Pe lângă acestea, rămân fidelă online-ului şi pentru următorii ani ca suport pentru orice domeniu de activitate.Unul dintre avantajele businessului în online este şi că poate beneficia de un buget de start-up redus. "


CAMELIA ŞUCU

fondator Class Living, companie specializată în vânzarea de mobilier

"Domeniul în care cred cel mai mult astăzi se numeşte agricultură. Cred în el, pentru că înţeleg bine că în lume în general se acutizează nevoia de hrană, pentru că simt că tot potenţialul din jurul nostru merită să fie mai bine exploatat, pentru că prevăd că dacă nu vom reuşi să gospodărim bine resursa primară numită pământ s-ar putea ca viitorul să nu fie roz. Încrederea mea în viitorul agriculturii şi în special în potenţialul agriculturii româneşti vine nu doar din flerul de a face business într-un domeniu de viitor, ci din credinţă că fac un bine oamenilor, comunităţii, şi că pot contribui, oricât de puţin, la bunăstarea lor. Dacă ar fi să o iau de la zero aş investi primii bani în agricultură: într-o mică fermă eco sau de plante medicinale sau de roşii bio sau de orice ar putea fructifica un potenţial al pământului şi răspunde unei nevoi a pieţei. Trebuie să recâştigăm legatura cu pământul şi trebuie să învăţăm să trăim sustenabil. Domeniul producţiei mai mult decât cel al serviciilor este posibil să domine în topul nevoilor viitorului, iar aici se poate face un business profitabil din orice, dacă este bine condus. Văd din ce în ce mai mult o serie întreagă de businessuri mici, de familie sau pornite din hobby care aduc valoare pe segmentul lor, semn că şi în România clasa medie antreprenorială se consolidează cu adevărat. Cred că potenţialul de a prospera nu se găseşte doar în anumite domenii. Acest potenţial e peste tot acolo unde e chef de muncă, onestitate, responsabilitate faţă de ceilalţi şi măcar puţină pasiune."


ORLANDO SZASZ

fondator Renania, firmă de echipamente de protecţie a muncii

"M-aş orienta către două-trei centre comerciale cu trafic intens şi aş înfiinţa câteva insule de tip Vitamin Bar. La nivel mondial, există un trend la capitolul businessuri ce aduc beneficii autentice pentru toţi cei implicaţi, iar în zona de sănătate şi nutriţie, trendul e şi mai consolidat. Personal subscriu acestui model, de tip win-win-win, în care toată lumea are de câştigat."


OANA SIMON

CEO la Novei Medical, producător de dispozitive medicale destinate analizelor de laborator

"Deşi este un domeniu total diferit faţă de cel în care activez în ultimii ani, visul meu, care capătă pe zi ce trece mai mult contur, este să deschid în Bacău sau în Bucureşti un mic boutique în stil franţuzesc în care să combin două concepte, cel de boulangerie cu cel de cafenea. Motivul care stă în acest plan de business rămas încă la stadiu de schiţă este hobby-ul meu pentru gătit.Domenii promiţătoare sunt toate cele care au legătură cu consumul direct al populaţiei. Cu siguranţă că IT-ul, retailul, serviciile medicale, energia verde, producţia de produse bio vor rămâne în continuare domenii de viitor deoarece ele depind foarte mult de fiecare individ în parte, dar şi de dinamica economiei şi a societăţii."


TRAIAN ISPASIU

fondator al Cafe Tabiet

"Alimentaţia publică de tip to go este o idee bună de afacere. Viaţa majorităţii românilor este din ce în ce mai agitată şi pe fugă. Dacă ţinem cont de faptul că o afacere trebuie să satisfacă întotdeauna o nevoie, nu trebuie decât să te adaptezi şi să vii în întâmpinarea consumatorului. Aş deschide un stand de vânzare de cartofi prăjiţi (de 2/3 metri pătraţi), un concept cu diverse arome şi tipuri de cartofi prăjiţi, sau un magazin online unde să vând orice produs care să aibă o cerere mare de vânzare, astfel încât prin magazinul online să reuşesc să iau o cotă de piaţă, doar intermediind vânzarea. Cred în faptul că România are un mare potenţial şi este o oportunitate orice business în online, dacă îl vezi să crească pe termen lung de minimum cinci ani. M-aş uita cu atenţie şi spre industria cărnii, în special  spre carnea de porc, deoarece în momentul de faţă nu producem cât consumăm, şi ma refer strict la România."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/te-ai-saturat-sa-fii-angajat-ce-afacere-poti-porni-cu-10-000-de-euro-12125380
12125380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.