Cine este femeia care deţine şi conduce alături de soţul ei un grup cu afaceri de sute de milioane de euro în România

Postat la 14 mai 2024 23921 afişări

Cine este femeia care deţine şi conduce alături de soţul ei un grup cu afaceri de sute de milioane de euro în România

100 Cele mai puternice femei din business. Loredana Apreutese, General manager, International Alexander, şi acţionar în grupul de firme International Alexander Holding

 

Cifră de afaceri (2023, la nivelul firmelor din grupul IAH): 285 mil. euro


Biografie:

Loredana Apreutese conduce firma românească International Alexander Holding, pe care o descrie ca fiind unicul integrator independent de servicii 4PL (transport, depozitare, logistică, producţie) cu capital 100% românesc:  „Din punctul meu de vedere, este o poveste plină de pasiune, profesionalism şi performanţă,  dovedite de-a lungul celor aproape 19 ani de activitate”.


► Pe vremea în care eram încă în liceu, respectiv acum 20 de ani, tot ce îmi doream era să găsesc o idee perfectă, din care să fac bani şi să pot munci cu plăcere, să iubesc ceea ce fac. Şi părea complicat de pus în practică, pentru că mă întrebam ce mi-ar plăcea şi îmi răspundeam mereu că îmi plac maşinile şi casele. Dacă derulăm şi mai mulţi ani, am fost o fetiţă care nu îşi dorea păpuşi să se joace, ci maşini, cât mai multe maşini. Eventual şi lucruri necesare pentru a le repara. :) Cel mai important este că mi-am urmat întotdeauna visurile, am crezut în mine, în capacitatea mea de muncă, de ambiţie şi mi-am găsit în mod constant motivaţia de a nu renunţa niciodată la ceea ce îmi doresc.

► Nu a fost mereu simplu, au fost diverse încercări şi provocări. Dar nu am renunţat niciodată la visurile mele. Când m-am încurcat, am muncit şi mai mult şi am căutat soluţii să rămân pe linia ce mi-o doream. Însă per total, nu aş schimba absolut nimic din traseul vieţii mele. Fiecare persoană care m-a sprijinit necondiţionat sau altele care mi-au pus piedici au contribuit la ceea ce sunt astăzi şi mi-au dat forţa de a nu renunţa să fiu cine vreau să fiu. Pas cu pas, cu multă muncă, ambiţie, încredere şi perseverenţă, m-am dus mereu în direcţia aceasta, iar astăzi, alături de soţul meu, sunt acţionar în grupul de firme International Alexander Holding şi directorul general al International Alexander, probabil cea mai mare şi stabilă companie de transport şi logistică cu capital românesc. Dincolo de latura profesională, mi-am dorit o familie unită. Şi alături de soţul meu, construiesc zi de zi. Şi ne completăm, reuşim să lucrăm împreună (şi sunt extrem de norocoasă în privinţa asta). Sunt antreprenor, soţie şi mamă. Şi da, am aspirat la asta şi sunt împlinită!

► Având în vedere cum evoluează lumea, văd un avantaj că activăm în segmentul de transport şi logistică pentru că am fost continuu în mişcare şi în proces de schimbare, rezilienţă şi adaptabilitate. Tehnologia şi digitalizarea sunt elemente cheie şi suntem deschişi către schimbare şi învăţare astfel încât să evoluăm în congruenţă cu toate schimbările la care vom asista în următorii ani: transport cu drone, camioane cu combustibili alternativi, electrice sau chiar camioane ce vor circula fără şoferi ori maşini care vor zbura. Şi nu aşteptăm schimbările, ci ne pregătim pentru ele. Suntem în curs de implementare a noi sisteme informatice, de telematică, securitate. Comunicăm şi ne întâlnim cu clienţii, furnizorii şi colaboratorii noştri pentru a valida aşteptările şi strategia pentru anii următori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.