Povestea celui mai mare transportator roman

Postat la 13 octombrie 2009 8076 afişări

Alin Popa, fondatorul Edy Spedition, si-a restructurat compania si incepe lupta pentru mentinerea locului intai pe piata

Pe parcurs, daca piata isi va reveni, vor fi reluate planurile anterioare ale companiei: dezvoltarea de depozite logistice sau dezvoltarea Edy Cargo (compania infiintata pentru transport fluvial si feroviar). Deocamdata, compania se concentreaza pe dezvoltarea transporturilor specializate: vrac sau frigorific. Pe segmentul de transport frigorific, care a atras clienti din zona de retail, Edy opereaza acum cu 35 de tiruri, alte 50 de tiruri operand pe transport vrac sau de carburanti. Gontariu spera ca pana la sfarsitul anului transportul specializat sa reprezinte 12-15% din afacerile Edy Spedition. Tot pana la sfarsitul lui 2009, planul e ca flota sa se intoarca la 900 de tiruri (adica 1.100 de camioane in total), urmand ca in 2010 numarul masinilor sa fie egal cu cel din 2008.

Atat managementul, cat si actionarii stiu ca e bine sa se tina de plan. Ceilalti transportatori se agita mult sa creasca: Ioan Lazar, transportatorul de la Pitesti care este actionar in doua companii de transport (100% in Lazar International si 50% in Hödlmayr-Lazar), a inregistrat in 2008 la cele doua companii afaceri de 75 de milioane de euro si vizeaza crestere. Romeo Dunca vrea sa finalizeze la Timisoara cel mai mare parc logistic din tara, pozitia pe granita putand fi un atu important in lupta pentru obtinerea de clienti. Mai departe, Romtrans, compania achizitionata de Deutsche Bahn, nu se gandeste decat la pozitia de lider de piata. In acest an, dupa finalizarea tranzactiei, Romtrans si DB Schenker si-au unificat afacerile si din 2010 vor actiona integrat. Afacerile unite ale viitorului grup ar duce la un business de transport si logistica de 100 de milioane de euro, luand locul intai al liderului de la Hunedoara. De aceea Alin Popa tine mult la planul lui. Locul intai a fost greu de cucerit, dar va fi greu de mentinut.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/povestea-celui-mai-mare-transportator-roman-4986114
4986114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.