Cum se fac bani din gunoi (VIDEO)

Postat la 09 august 2010 7412 afişări

O afacere cu o materie prima care nu se termina niciodata este soluţia cea mai buna in vremuri dificile.Ca sa afle cum si mai ales cat se castiga din gunoi, BUSINESS Magazin a mers la poarta celor mai mari reciclatori ai Romaniei.

In Romania se recicleaza anual circa 300.000 tone de deseuri cu fibra celulozica si cantitatea este in crestere. Consumul de hartii pe cap de locuitor este cu mult mai mic fata de tarile din vestul Europei, deci in urmatoarea perioada tara noastra trebuie sa se alinieze la nivelul celorlalte state. Privind astfel situatia, crede el, este clar ca o afacere in acest domeniu e de viitor.

In plus, din ce in ce mai multi romani sunt preocupati de problemele de mediu si de gasirea unor solutii pe termen lung pentru rezolvarea acestora.

"Din fericire, noi deja actionam in aceasta directie, dar din pacate, o cantitate foarte mare de deseuri din hartii si cartoane ajung la gunoi, nemaiputand fi reciclata", constata contrariati cei de la Vrancart.

Pe piata hartiilor igienico-sanitare mai opereaza companii precum Comceh Calarasi si Pehart Tec Petresti. Pe piata cartonului ondulat avem Rondocarton cu doua fabrici, una la Cluj-Napoca si alta la Targoviste, Rainbox Dunapack la Sfantu Gheorghe, Romcarton Bucuresti, Ecopack Ghimbav, in timp ce pe piata hartiilor pentru carton ondulat sunt EcoPaper Zarnesti si Ambro Suceava.

Afacerea de la Adjud este totusi cea mai mare, situandu-se in jurul valorii de 30 de milioane de euro anual, cu un profit de circa 5%. Cu aceste date in fata, pentru a putea obtine totusi un raspuns la intrebarea "Se fac bani din gunoi?", am reformulat intrebarea intr-un mod mai putin tendentios. Intrebat cum se castiga din afacerea cu materiale reciclabile, Mihai Botez raspunde: "Scopul nostru nu este sa facem bani din reciclari, ci sa salvam cat mai multa masa lemnoasa prin reciclare. Facand acest lucru cu responsabilitate, vin si banii!".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
gunoi,
reciclatori,
criza
/cover-story/cum-se-fac-bani-din-gunoi-video-6794331
6794331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.