Ce cheltuieli taiem pe timp de criza

Postat la 31 martie 2009 88 afişări

Dupa ce franarea creditarii a dus aproape de limita inghetului achizitiile de locuinte si masini, efectul crizei se simte acum si pe listele de cumparaturi. Daca banii pentru alimente, alcool si tutun nu sunt mai putini, doua treimi dintre romani sustin ca isi reduc cheltuielile pentru mobila, decoratiuni interioare, imbracaminte si accesorii vestimentare.

 

Cu toate acestea, valoarea medie a facturii pentru telefonul mobil platite de consumatorii romani a scazut anul trecut cu 4 euro fata de anul precedent, la 14,22 euro, potrivit unui studiu al Comisiei Europene. Romania se plaseaza astfel pe locul 11 in topul celor mai mici facturi la telefonul mobil din Uniunea Europeana. Cele mai mici facturi din UE sunt platite in Lituania (5,43 euro), iar cele mai mari in Spania (35,89 euro), conform datelor UE.

 

Tot la capitolul economii se inscriu debransarile de la telefonia fixa. “Statea degeaba si pentru ca am renuntat la abonamentul de telefonie fixa am castigat vreo 40 de lei, cred”, spune Bety. Ea marturiseste ca a taiat de pe lista de cumparaturi si o serie de produse cosmetice. “Odorizant, spre exemplu, nu mai cumpar. Dadeam 20 de lei pe el, acum am luat un ulei de camera, 3 sau 4 lei, miroase la fel de frumos”, spune asistenta medicala.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/ce-cheltuieli-taiem-pe-timp-de-criza-4122566
4122566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.