Care sunt pericolele la care se expune un manager român în ţări exotice

Postat la 28 decembrie 2015 527 afişări

O altă categorie a ales să aibă experienţa unei cariere peste hotare pentru că ocazia se alinia bine cu priorităţile personale ale momentului luării deciziei: fie erau în căutarea unei experienţe de a cunoaşte şi de a se conecta la noi culturi, fie cu scopul măririi zonei de confort sau pentru fructificarea unei infrastructuri superioare pentru a creşte profesional. „Sunt şi dintre aceia care au văzut că pot să susţină un scop major odată cu schimbarea locului de muncă din ţară în ţară, de exemplu se simt atraşi de cauza unui program global, sau sunt ambasadori ai unor instituţii globale care activează pe toate continentele“, spune Viorel Panaite. El conchide că „experienţele internaţionale sunt deja tot mai indispensabile în ziua de azi, iar cele exotice reprezintă un capital valoros pentru cei care vor şi caută să şi le pună în valoare, fără să ţină prea mult cont de locul unde îşi vor desfăşura activitatea“.

Conform studiului anual realizat de Mercer, tensiunile economice şi politice reprezintă o provocare pentru multinaţionale în procesul de expatriere a angajaţilor. Oraşe – fie ele sau nu capitale – din ţări ca Afganistan, Madagascar, Caraibe nu se regăsesc în acest studiu, care acoperă 207 oraşe de pe cinci continente şi măsoară comparativ costurile a peste 200 de produse şi servicii în fiecare dintre aceste localităţi. Acestea includ şi costuri aferente transportului, spaţiului locativ, alimentelor, hainelor, aparaturii casnice şi serviciilor de divertisment.

„Pe măsură ce economia mondială devine din ce în ce mai interconectată, 43% dintre companii se aşteaptă ca numărul angajaţilor expatriaţi să crească în următorii doi ani pentru a răspunde nevoilor de business“, a declarat Ilya Bonic, preşedinte şi partener senior la Mercer Talent, la lansarea . „Trimiterea angajaţilor în străinătate este necesară pentru a concura în piaţă şi pentru a păstra cei mai talentaţi angajaţi, iar angajatorii au nevoie de o înţelegere completă şi precisă a costului implicat.”

Studiul anual Cost of Living realizat de Mercer, companie de consultanţă, lider în resurse umane şi investiţii, arată că factori precum instabilitatea pieţelor imobiliare şi inflaţia pentru bunuri şi servicii au un impact semnificativ asupra costului total al companiilor de a face afaceri într-un mediu global.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
manager,
refuz,
madagascar,
bancheri,
afganistan

Citeşte pe Gandul.ro

/cover-story/care-sunt-pericolele-la-care-se-expune-un-manager-roman-in-tari-exotice-14929531
14929531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.