Care sunt afacerile care vor ajuta România să crească: cele mai promiţătoare start-up-uri

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 iunie 2015 17957 afişări

Care sunt afacerile care vor ajuta România să crească: cele mai promiţătoare start-up-uri

Dintre cele zece start-up-uri selectate pentru acest material, cinci sunt strâns legate de zona de IT. Microjoburi.ro reprezintă o platformă pentru vânzarea de servicii; ceea ce a diferenţiat-o faţă de alte afaceri, din punctul nostru de vedere, este preţul limitat, de 50 de lei pentru un serviciu prestat. Laurenţiu Matache, fondatorul platformei, s-a inspirat de la alte site-uri similare din străinătate, precum Fiverr, care însă erau greu accesibile freelancerilor din România. În cadrul platformei se regăsesc servicii de tot felul, efectuate de specialişti în grafică ce propun realizarea de logo-uri şi până la studenţi care se oferă să îţi plimbe câinele. Diversitatea este şi motivul pentru care Microjoburi.ro a ajuns să aibă un număr semnificativ de utilizatori înregistraţi, în jur de 11.000. 

Deşi intraţi pe o piaţă unde concurenţa era destul de puternică, cei trei fondatori ai smartdreamers.ro, platformă online de recrutare, au reuşit să atragă drept clienţi numeroase companii importante din România; pasul următor pentru Adrian Daniel Cernat, Marius Huza şi Mihai Ceuşan este să atace şi alte pieţe din regiune.

Cynny este o aplicaţie de tip „social cloud“ – servicii de cloud destinate produselor de tip multimedia. Compania a obţinut deja finanţări de peste 2,5 milioane de euro şi ţinteşte piaţa din Statele Unite.

Cel de-al patrulea start-up din tehnologie este Vector Watch, companie fondată de Andrei Pitiş şi sprijinită de Radu Georgescu. Produsul cu acelaşi nume este un ceas inteligent cu un potenţial uriaş, recunoscut deja de publicaţii precum BBC News, C-net, Marie Claire sau PC World. Lansat la Basel în luna martie, Vector Watch va fi disponibil începând cu luna septembrie şi va încerca să fure din cota de piaţă a unor companii precum Apple sau Samsung.

Trip to Romania este un business apropiat zonei de turism, dar care funcţionează în mare măsură online, fiind o platformă dedicată străinilor care vor să descopere România. Site‑ul triptoromania.com a fost lansat de Raluca Mureşan în 2013.

Premium Raci şi 5 to go sunt cele două start-up-uri din zona de consum. Prima companie, fondată de Paul Nicolau, reprezintă un business unic în România. Succesul nu a întârziat să apară, iar antreprenorul ţinteşte o cifră de afaceri de sute de mii de euro. 5 to go reprezintă pariul lui Radu Savopol, un om de afaceri care a intrat în antreprenoriat în urmă cu mai bine de 15 ani. Ideea de a stabili un preţ fix pentru toate produsele oferite într-o cafenea reprezintă, fără doar şi poate, un element de noutate.

Trapped este un start-up venit pe o piaţă în plină expansiune, şi anume aceea a activităţilor recreaţionale, domeniu pe care noi l-am numit, mai simplu, divertisment. Cei doi tineri antreprenori care l-au fondat amenajează spaţii de tip „escape the room“, din ce în ce mai populare în România; au fost printre primii care au intrat pe această piaţă.

Qube Bartending Agency este, după cum îi spune şi numele, o companie care oferă cursuri de specializare celor care vor să activeze în domeniul HoReCa. Elementul ce diferenţiază compania de altele de pe piaţă este ajutorul oferit absolvenţilor în găsirea unui loc de muncă.

Cea de-a zecea companie este Axosuits şi vine din zona de tehnologie; este un start-up care îşi propune construirea de exoschelete accesibile persoanelor cu dificultăţi locomotorii.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/care-sunt-afacerile-care-vor-ajuta-romania-sa-creasca-cele-mai-promitatoare-start-up-uri-14476081
14476081
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.