Vacanta de manager: dicteaza copiii si confortul

Postat la 15 iulie 2011 292 afişări

Managerii sunt intotdeauna invidiati pentru banii pe care ii castiga, pentru puterea pe care au dobandit-o, pentru hobby-urile pe care si le permit, dar si pentru vacantele luxoase in care merg in fiecare an. Cand vine vorba de rasfatul personal, oamenii care conduc companii nu se uita la bani. Au nevoie de evadare ca de aer pentru ca altfel nu ar putea sa reziste in cursa nebuna de zi cu zi.

BUSINESS MAGAZIN: In companiile din care faceti parte sunt acordate vacante angajatilor ca bonus sau ca forma de motivare?

BOGDAN PUTINICA: In firma din care vin eu, vacantele pentru angajati nu au fost niciodata o optiune, dar in alte companii probabil ca exista acest beneficiu real pentru angajatii de top.

OANA DATKI: Studiul salarial Mercer spune ca nu se platesc concedii, ci sunt companii care acorda prime de vacanta, a caror valoare este de maximum un salariu. In foarte multe situatii este o suma fixa.

ADINA ROTILEANU: Am observat in schimb ca este o tendinta in companiile multinationale sa "impuna" angajatilor sa-si ia cel putin doua saptamani de vacanta.

JUDITH KIS: Are impact pentru ca oamenii sunt obisnuiti sa stea la serviciu mult prea mult, mai mult decat este nevoie, din obisnuinta sau din lipsa de organizare. Munca fara concediu duce la oboseala cronica si la lipsa de randament. Noi facem planificarile de concediu la sfarsit de an pentru anul urmator.

MARIUS GHENEA: Problema acordarii vacantelor ca beneficii pentru angajati este ca atunci cand faci totul ca la carte, costurile sunt foarte mari pentru angajator. Si atunci compania cauta alte variante de recompensare.

BUSINESS MAGAZIN: Va ganditi si la costuri atunci cand mergeti in concediu? Va puneti vreun fel de restrictii?

BOGDAN PUTINICA: Singura restrictie pe care mi-o pun este a valorii pe care o primesc pentru banii pe care ii platesti. Dupa ce vezi foarte multe locuri, incepi sa-ti cam imaginezi cam ce esti indreptatit sa primesti pentru o anumita suma de bani. Dar sunt si experiente care sunt nepretuite si pe care ti le satisfaci fara sa te gandesti neaparat la pret.

MIHAI POPA: Poti, oricum, sa-ti ajustezi bugetul pe masura ce vezi cat ai cheltuit. Spre exemplu, eram in India si dupa o saptamana nu reusiseram sa sarim in doua persoane de 500 de dolari.

ADINA ROTILEANU: La noi este foarte important bugetul. Este primul factor de la care pornim pentru ca prioritatile se schimba in fiecare an, in functie de scolile copiilor, de cat creste TVA etc. Au fost si ani, precum 2009, in care din acest motiv am ales sa ne petrecem concediul in Romania.

MARIUS CALUIAN: Noi avem un buget, dar luam in calcul si un plus de 20% pentru situatii imprevizibile.

BUSINESS MAGAZIN: Apelati si la turoperatorii straini?

BOGDAN PUTINICA: Da, pentru ca sunt mult mai flexibili. Mi s-a intamplat de cateva ori sa iau legatura cu un turoperator strain ca sa ajung undeva pentru ca aveau charter pentru destinatia respectiva.

BUSINESS MAGAZIN: Calatoriti cu bagaje multe?

BOGDAN PUTINICA: Atunci cand plec singur, calatoresc cu cat mai putine bagaje. Dupa ce pleci o data cu bagaj mic, iti dai seama ca se poate foarte bine si asa.

MARIUS GHENEA: Si eu calatoresc pe cat posibil numai cu bagaj de mana. Sunt avantaje simple si clare. Este vorba de timpul pierdut si de nervii pe care ti-i creeaza asteptarea dupa bagaje.

DAN BOABES: Noi avem trei copii si pentru fiecare concediu luam o valiza mare, rosie, in care fiecare are cate un coltisor pe care trebuie sa si-l umple.

MARCEL VULPOI: Noi de asta nu plecam cu copiii din tara. Si cand plecam in Romania, luam doua masini.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
club BM,
manageri,
turism,
companii,
vacante,
concediu
/analize/turism/vacanta-de-manager-dicteaza-copiii-si-confortul-8465483
8465483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.