Vacanta de manager: dicteaza copiii si confortul

Postat la 15 iulie 2011 292 afişări

Managerii sunt intotdeauna invidiati pentru banii pe care ii castiga, pentru puterea pe care au dobandit-o, pentru hobby-urile pe care si le permit, dar si pentru vacantele luxoase in care merg in fiecare an. Cand vine vorba de rasfatul personal, oamenii care conduc companii nu se uita la bani. Au nevoie de evadare ca de aer pentru ca altfel nu ar putea sa reziste in cursa nebuna de zi cu zi.

BOGDAN PUTINICA: Eu imi doresc sa citesc foarte mult. In momentul in care am doua zile libere, jumatate din bagaj sunt carti si citesc cate o carte pe zi. Imi satisfac astfel nevoia de a face si altceva decat business. Cel putin, cand am stat in Papua ne-am dorit foarte mult sa vedem ce e in mijlocul insulei. Nu e nimic - nu sunt drumuri, nu sunt exploatari, in mijlocul insulei nu este decat padure, jungla. Dupa doua zile de mers cu rucsacul catre jungla, ajungi intr-un loc in care nu mai prinzi semnal la mobil, nu ai curent electric si este foarte ok. Eu, cand m-am intors din Papua, mi-am uitat telefonul acasa pentru ca ma dezobisnuisem sa-l iau dupa mine. Dupa prima zi la birou fara telefon, in care nu mi-am dat seama ca nu-l avusesem la mine, am gasit zeci de apeluri pierdute, sute de mesaje. Intr-o astfel de pozitie, gradul de epuizare si de stres sunt foarte mari, responsabilitatile sunt pe masura si te consumi. Trebuie sa te opresti la un moment dat si sa te destinzi.

BUSINESS MAGAZIN: Ce va placeti sa faceti cand sunteti in concediu?

MARCEL VULPOI: Eu caut monede, de exemplu. Daca as putea sa stau cateva zile in anticariate, as fi cel mai fericit.

MARIUS GHENEA: Eu incerc sa fac cate ceva din fiecare. Scufundarile sunt oarecum o constanta a concediilor mele. Este chiar unul dintre factorii de decizie atunci cand aleg o destinatie. Am fost in toate oceanele deja, dar la sfarsitul zilei sunt si alte lucruri de facut. Ce tine de cultura locala mi se pare foarte important, gastronomia locala este o experienta de neegalat.

MIHAI POPA: Apropo de gastronomie, eu sunt pasionat de bucatarie si imi place foarte mult sa gatesc. Cand ajung intr-un loc, incerc sa petrec cat mai mult timp in bucatariile restaurantelor de acolo. Tocmai am fost in Thailanda si am stat in bucataria unui restaurant cu specific de fructe de mare. M-au pus sa curat creveti, dar a fost ok. Am mai fost si intr-o bucatarie din Vietnam.

BUSINESS MAGAZIN: Preferati sa mergeti in locuri in care stiti ca nu veti intalni multi romani?

BOGDAN PUTINICA: Noi nu suntem o natie asa neplacuta atunci cand suntem in afara tarii. Mai rai sunt rusii.

MARIUS GHENEA: Din punctul meu de vedere, este cu atat mai placut sa intalnesti romani, cu cat mergi mai departe. Am fost in Noua Zeelanda, in Hawaii si nu ma asteptam sa vad romani acolo. Si pe vasele de croaziera este o placere atunci cand lucreaza multi romani acolo pentru ca ne-au tratat cu mult mai multa atentie.

MIHAI POPA: Depinde de romanii pe care ii intalnesti. Spre exemplu, eram in Mexic, la Cancun, si doi romani s-au asezat pe sezlong, langa noi. Ne-au tratat cu spatele total, nu cumva sa-si sparga bula de exclusivitate pe care si-o formasera despre ei insisi.

MARCEL VULPOI: La fel am intalnit si eu la Istanbul un grup de romani care spuneau ca sunt din Germania.

ADINA ROTILEANU: Este foarte util uneori sa intalnesti oameni de aceeasi nationalitate. Eram intr-un magazin din Brazilia, nu puteam sa ma inteleg cu oamenii de acolo sub nicio forma si am avut noroc ca a aparut un roman de nicaieri si m-a ajutat. La fel s-a intamplat si in Republica Dominicana. Au fost momente in care m-am bucurat teribil de mult ca am intalnit romani.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
club BM,
manageri,
turism,
companii,
vacante,
concediu
/analize/turism/vacanta-de-manager-dicteaza-copiii-si-confortul-8465483
8465483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.