Vacanta de manager: dicteaza copiii si confortul

Postat la 15 iulie 2011 292 afişări

Managerii sunt intotdeauna invidiati pentru banii pe care ii castiga, pentru puterea pe care au dobandit-o, pentru hobby-urile pe care si le permit, dar si pentru vacantele luxoase in care merg in fiecare an. Cand vine vorba de rasfatul personal, oamenii care conduc companii nu se uita la bani. Au nevoie de evadare ca de aer pentru ca altfel nu ar putea sa reziste in cursa nebuna de zi cu zi.

BOGDAN PUTINICA: Eu cred ca avem foarte putin timp liber si mi se par foarte pretioase chiar si doua-trei zile pe care reusesc sa le rup din program. Toata energia pe care o depunem inainte de a pleca are ca scop ca atunci cand ajung in concediu sa nu mai am niciun stres.

BUSINESS MAGAZIN: In ce masura reusiti sa va desprindeti total atunci cand plecati in concediu?

MIHAI POPA: Depinde cati dintre noi isi propun acest lucru. Pentru mine, sa ma detasez total inseamna sa-mi rezerv niste surprize de proportii la intoarcere. Prefer sa aflu despre ceva bun sau prost atunci cand se intampla, nu mai tarziu. Din cauza asta, cred ca in cazul unora exista o linie de demarcatie foarte fina intre ce inseamna timp liber si ce inseamna timp de lucru. Atunci cand reusesti sa faci cate ceva pentru serviciu fara sa te stresezi prea mult, este ok.

JUDITH KIS: Avand copii mici, nu ne programam din timp concediile pentru ca pot aparea diverse probleme care sa te impiedice sa ne tinem de programul prestabilit. De obicei, o lasam pe ultima clipa. Incercam sa facem doua tipuri de concedii: unul cu copiii si unul doar noi doi. Cand mergem cu copiii cautam o zona cu soare si balaceala, iar cand suntem singuri incercam sa ne distram foarte mult. Tin insa foarte mult la confort. La birou incerc sa-mi las lucrurile cat mai bine organizate si delegate. Le spun colegilor sa ma sune doar daca arde si doar intr-un anumit interval orar pentru ca obisnuiesc sa-mi las telefonul in camera de hotel. Este un exercitiu de dezvoltare personala si responsabilizare pentru membrii echipei mele. La randul meu, evit sa deranjez colegii care sunt in concediu pentru ca in concediu trebuie sa ne relaxam, nu sa ne stresam.

ADINA ROTILEANU: O experienta foarte interesanta am avut-o de curand, cand am fost in Republica Dominicana si nu am avut semnal, deci am reusit sa ma detasez fara voia mea si a fost foarte bine. Am fost initial panicata, dar apoi m-am obisnuit.

MARIUS GHENEA: Iata de ce este recomandat sa se mute cat mai mult comunicarea pe email sau pe un principiu de mesagerie decat pe unul de telefonie. Mai ales cand esti in vacanta, un telefon este extrem de nepotrivit. Atunci e-mailul compenseaza nevoia de comunicare. Sunt trei tipuri de persoane care merg in concediu. Sunt corporatistii, care pun un out of office reply si cu asta au incheiat. La polul opus, sunt cei care nu lasa nici out of office, dar nici nu raspund doua saptamani la telefon. Asta se intampla in general in companiile mici, antreprenoriale, cu oameni care nu nu sunt motivati sau antreprenori care nu inteleg care sunt prioritatile lor. Si mai sunt persoanele care incearca sa raspunda prompt chiar si atunci cand sunt plecate. Eu imi rezerv un interval cat mai modest, de 30 de minute, o ora si incerc sa raspund la emailuri. E un pic stresant sa faci asta in vacanta, dar este necesar.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
club BM,
manageri,
turism,
companii,
vacante,
concediu
/analize/turism/vacanta-de-manager-dicteaza-copiii-si-confortul-8465483
8465483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.