Vacanta de manager: dicteaza copiii si confortul

Postat la 15 iulie 2011 292 afişări

Managerii sunt intotdeauna invidiati pentru banii pe care ii castiga, pentru puterea pe care au dobandit-o, pentru hobby-urile pe care si le permit, dar si pentru vacantele luxoase in care merg in fiecare an. Cand vine vorba de rasfatul personal, oamenii care conduc companii nu se uita la bani. Au nevoie de evadare ca de aer pentru ca altfel nu ar putea sa reziste in cursa nebuna de zi cu zi.

BUSINESS MAGAZIN: Cum ar putea fi definit un concediu de manager?

BOGDAN PUTINICA: Nu cred ca ne deosebim foarte mult de ceilalti. Suntem si noi tot oameni si tot mici si cartofi prajiti mancam, chiar daca la Hilton sau Intercontinental. Cred ca depinde foarte mult de asteptarile din momentul respectiv. Poate fi un concediu super romantic in Bora Bora, care, evident, cere un buget semnificativ, sau o vacanta la schi in Austria, unde preturile sunt rezonabile.

MARIUS GHENEA: Nu as risca o definitie. Cred ca un concediu depinde mai mult de persoana decat de functia pe care o detine.

BUSINESS MAGAZIN: Romania mai este o destinatie de concediu atragatoare? Cand ati fost ultima oara in concediu in Romania?

ADINA ROTILEANU: Tot copiii dicteaza aici. Eu am un copil foarte creativ care a venit si mi-a spus ca trebuie sa mergem la Sighisoara. In ultimii ani, concediile le-am facut in functie de dorintele copilului - a vrut Barcelona, am mers la Barcelona, apoi am mers la New York.

MARCEL VULPOI: Eu merg in fiecare an la mare la noi, tot pentru ca am copii mici. Am gasit un loc foarte dragut, in care mergem de trei ani, in Neptun-Olimp. Dar legat de ce ne place sa facem in concediu, eu am o viata atat de agitata incat in concediu imi doresc sa ma plictisesc.

BOGDAN PUTINICA: Eu recunosc ca in ciuda pornirilor mele aventuriere, Romania reprezinta o destinatie de tip surpriza. Imi place sa ma duc in Romania daca ma duc in locuri unde n-am mai fost niciodata. Iarna asta am fost, de exemplu, in satul Pestera, undeva langa Moeciu. M-am trezit brusc ca in Elvetia. Dupa doua zile cautam sa-mi cumpar o proprietate acolo. Era fantastic. Mie in Romania asta imi place - sa ma urc in masina si sa ma opresc intr-un loc in care n-am mai fost niciodata. Si de multe ori gasesc surprize placute.

DAN BOABES: Cred ca faptul ca avem copii ne imparte concediile in doua categorii: concediile pentru noi, in care vrem sa vedem, sa ne relaxam, sa intelegem lumea si concediile in care incercam sa oferim ceva copiilor. Fetita mea cea mica are un an si jumatate si a vizitat deja patru tari, cea mare a fost singura deja la opt ani in multe altele.

MARIUS CALUIAN: Depinde cum definesti concediul. Pentru mine, sa ma duc cateva zile undeva in Romania nu inseamna concediu si incerc sa evit pe cat posibil Romania din cauza serviciilor, care sunt la pamant. Ne planificam doua concedii pe an - unul vara si unul de Revelion. Stim unde vrem sa mergem cu trei luni inainte, stim si hotelul si compania aeriana. Hotelurile le alegem singuri, iar biletele de avion prin agentii de turism.

ADINA ROTILEANU: In Romania sunt foarte multe lucruri frumoase. Satul Ieud, spre exemplu, care zici ca este din secolul al XVII-lea. O gramada de straini sunt acolo. E chiar o destinatie de concediu.

BOGDAN PUTINICA: Mie mi se pare ca in general nu ne promovam destinatiile bine. In orice capitala europeana pe care o vizitezi ai o multime de optiuni pentru petrecerea timpului liber, ca turist. In Romania, trebuie sa-ti construiesti singur aceste optiuni.

BUSINESS MAGAZIN: Simtiti vreodata nevoia sa va intoarceti in Romania, dupa cateva saptamani de concediu?

MARIUS GHENEA: Da, este bine sa fii acasa. Trebuie sa facem insa o diferenta intre concedii si calatorii. Cand ma gandesc la concediu, ma gandesc la sejur, sa plec cu copiii undeva, la plaja. Daca vorbim de calatorie, acolo este altceva. Si aici, pentru mine, sunt doua chestiuni: vreau sa ma duc intotdeauna in destinatii noi, ceea ce inseamna ca oricat de mult mi-ar placea un loc, data viitoare merg in altul. In al doilea rand, o calatorie nu inseamna neaparat o destinatie, ci o aventura, de la un capat la celalalt. Atunci poate sa fie un tur al lumii, asa cum am facut, intr-o luna sau 40 de zile sau o calatorie pana in Singapore sau Hong Kong de trei zile.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
club BM,
manageri,
turism,
companii,
vacante,
concediu
/analize/turism/vacanta-de-manager-dicteaza-copiii-si-confortul-8465483
8465483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.