Ce alte declaraţii „şocante” a mai făcut Remus Borza, consilierul la care Viorica Dăncilă vrea să renunţe

Postat la 08 iunie 2019 65481 afişări

Premierul Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul său economic, Remus Borza, după declaraţiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari şi de ministere, potrivit unor surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Cu doi sau cu trei oameni

Şi mai departe? Un manager sau un om de business sau un om politic sau un om de succes are nevoie de creativitate, de viziune, şi orice revoluţie se face cu oameni puţini. „Cu trei, nu cu trei milioane. Un vizionar, un ideolog şi un strateg. Cu trei oameni schimbi lumea.“ Iar planurile lui Borza de schimbare a lumii nu exclud o carieră politică. „Cred în potenţialul şi în misiunea de a transforma un sistem ticăloşit, de a pune pe linie o ţară aflată în căutarea de repere şi valori. Poate părea un discurs politicianist, dar nu ascund faptul că aş fi vrut să fac politică. În politică ai nevoie de doi oameni, unul care să te propună şi unul care să te susţină.

În 42 de ani nu m-a deranjat nimeni: gură slobodă, greu de controlat. Nu spun că nu mi-aş dori o carieră politică, dar sunt un tip incomod şi niciun premier nu şi-ar dori lângă el un om cu personalitate puternică, pentru că s-ar putea să-l copleşească, de aceea e posibil să nu ajung niciodată. Nimeni nu-şi doreşte un om care a confirmat, iar cei care sunt în poziţii de conducere nu au răbdare să asculte. Ţara nu se construieşte cu vorbe frumoase şi cu strategii, ci cu fapte.“ Şi adaugă că nu ar refuza conducerea unui minister economic, la energie sau la transporturi, dar că este atras şi de funcţia de primar al Capitalei, pentru că e o trambulină de lansare pentru mai departe. Adică, de ce nu?!, spre preşedinţia României.

Până atunci, afaceri şi insolvenţă. „Orice companie din lume este de vânzare, atât Polisano, cât şi Hidroelectrica. Vrem să listăm 30% din holdingul capitalului Polisano la Londra sau la Bucureşti. Sper ca Hidroelectica să iasă din insolvenţă în iunie 2015, iar în toamnă să avem parte de cea mai de succes listare din istoria bursei de la Bucureşti.“

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/ce-alte-declaratii-socante-a-mai-facut-remus-borza-consilierul-la-care-viorica-dancila-vrea-sa-renunte-13782945
13782945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.