Următorul colaps economic mondial: întrebarea nu este dacă va veni, ci când

Autor: Marius Oncu Postat la 18 decembrie 2013 1926 afişări

Marile bănci centrale la nivel global pompează mii de miliarde în economie, cu scopul de a stimula creşterea. Strategia acestora alimentează însă preţurile pe piaţa imobiliară şi pe burse. În acest context, întrebarea nu mai este dacă va veni un nou colaps, ci când va avea loc acesta.

Următorul colaps economic mondial: întrebarea nu este dacă va veni, ci când

MULTE POSIBILE ZONE VULNERABILE. Chiar şi Goldberg este îngrijorat.  „Oamenii tind să investească în active cu care nu au avut experienţe negative, precum piaţa imobiliară din Germania„, declară psihologul. Germanii investesc avid şi în bitcoin, moneda digitală care a depăşit recent 1.000 de dolari, după o creştere în acest an de aproape 100 de ori, dar rămâne extrem de volatilă. Volumul monedei este limitat de un algoritm complex, care contribuie la creşterea preţului. „Cei care până recent au propovăduit investiţiile în aur susţin acum bitcoin„,

a spus el.

Psihologul a fost aproape să investească în moneda digitală. „Am vrut să investesc, dar am ezitat o zi, iar preţul aproape s-a dublat a doua zi„, afirmă râzând Goldberg.

Nemulţumirea imediată, pe care a resimţit-o la momentul respectiv, este ceea ce conduce de obicei la bule speculative, a adăugat el. „Când oamenii văd cum vecinii lor se îmbogăţesc aparent fără niciun efort, iar presiunea psihologică a profiturilor ratate devine prea mare, încep să ignore riscurile şi să se alăture mulţimii„, a adăugat specialistul.

Va izbucni următoarea criză online, din cauza colapsului unei monede artificiale pe care cei mai mulţi oameni o consideră o schemă gândită de câţiva tocilari? Sau poate pe piaţa artei, care a atras mulţi speculatori? Astfel de pieţe de nişă sunt probabil prea mici pentru a declanşa un cutremur global. Există, însă, o mulţime de posibile ameninţări, notează Der Spiegel. Managerul de fond de hedging Spitznagel este convins că următorul colaps nu este departe. „Nu ştim unde va izbucni, dar nu va fi deloc plăcut.„

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/urmatorul-colaps-economic-mondial-intrebarea-nu-este-daca-va-veni-ci-cand-11788452
11788452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.