Premierul Marcel Ciolacu: Unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari

Autor: Laura Buciu Postat la 09 mai 2024 18 afişări

Premierul Marcel Ciolacu: Unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari

Premierul Marcel Ciolacu cere autorităţilor de control să intervină urgent pentru că o situaţie negativă prezentă în state europene a ajuns şi în România, şi anume aceea că unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari.

În şedinţa de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a spus că, din păcate, o situaţie tot mai prezentă în statele europene se pare că a ajuns şi la noi: „Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari”.

Ciolacu a precizat că el consideră că aceasta este o formă de înşelăciune a consumatorilor.

„Este în fapt o scumpire <camuflată> sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent”, spune Ciolacu.

În paralel, premierul cere să fie pregătită o reglementare, pe modelul francez: „Producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
gramaj,
preţ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.