Au spus în Business Magazin. Au avut sau nu dreptate?

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 octombrie 2012 169 afişări

Opt ani înseamnă mult. Am adunat în revistă mii de poveşti de afaceri şi avem cea mai interesantă şi frumoasă colecţie de ziceri. Oameni de afaceri, antreprenori, analişti, experţi şi politicieni vorbind despre prezent, despre viitor, despre criză şi despre idei de afaceri.

CĂTĂLIN BĂICULESCU

MANAGING PARTNER AL MUŞAT ŞI ASOCIAŢII

//Ar trebui să mai lăsăm deoparte serviciile, au luat-o cu mult înaintea industriei//

În 2009, la fel ca în ultimii ani de creştere economică, serviciile au ajuns să reprezinte mai mult de jumătate din PIB. Aceleaşi servicii care au săltat între 2005 şi 2008 economia României i-au adus şi o parte serioasă din scăderea de anul trecut şi din acest an.


ANCA VLAD,

PREŞEDINTE AL FILDAS

//Funcţia principală a unui guvern este socială. Economia poate să meargă şi de la sine, dar categoriile defavorizate nu se descurcă singure//

Anca Vlad, proprietarul distribuitorului de medicamente Fildas şi al reţelei de farmacii Catena, critica astfel lipsa de grijă a statului faţă de pacienţi, după ce, printr-o decizie a Guvernului, termenele de plată pentru medicamentele cu prescripţie s-au prelungit la 180 de zile din cauza restricţiilor bugetare.


ANCA BIDIAN

KIWI FINANCE

//Nicio bancă nu va finanţa colacul de salvare în mijlocul furtunii pentru cineva care nu ştie să înoate//

Anca Bidian, vicepreşedinte al Kiwi Finance, liderul pieţei de brokeraj bancar, constata că în primul trimestru din 2009 cea mai mare parte a cererilor de finanţare venea din nevoia de salvare a firmelor, dar fără o strategie şi o calibrare a modelului de business în acord cu condiţiile pieţei.


IULIAN PĂTRĂŞCANU

MANAGING PARTNER AL FINE LAW

//Cel mai exotic caz pe care l-am avut a fost al unui manager din telecom care a cerut 99 de salarii compensatorii. În cele din urmă a primit 24//

Avocatul ne-a fost interlocutor pentru un cover story despre efectul pervers al concedierilor masive care s-au făcut anul trecut în sectorul privat şi care nu numai că nu au dus în toate cazurile la efectul urmărit - acela de a reduce costurile -, dar multe companii au fost nevoite să plătească din greu pentru această decizie, după ce foştii angajaţi şi-au dat în judecată angajatorii.


DRAGOŞ CABAT,

ANALIST ECONOMIC

//Ce le ceri acestor oameni este una dintre cele mai importante probleme. Statul a dovedit că nu prea ştie să controleze şi de fapt tot ceea ce contează în evaluarea managementului este să te bazezi pe indicatori de performanţă şi nimic altceva//

Companii de stat cu management privat, iată o idee care revine periodic de mai bine de un an de zile pe agenda publică. Stabilirea regulilor de performanţă care să impună managerului cerinţe şi depolitizarea managementului sunt două din cele mai mari probleme care nu aparţin managerilor, ci statului.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/lideri/au-spus-in-business-magazin-au-avut-sau-nu-dreptate-10166023
10166023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.