Au spus în Business Magazin. Au avut sau nu dreptate?

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 octombrie 2012 169 afişări

Opt ani înseamnă mult. Am adunat în revistă mii de poveşti de afaceri şi avem cea mai interesantă şi frumoasă colecţie de ziceri. Oameni de afaceri, antreprenori, analişti, experţi şi politicieni vorbind despre prezent, despre viitor, despre criză şi despre idei de afaceri.

SERGIU BIRIŞ

FONDATOR AL TRILULILU

//Internetul românesc se aseamănă foarte mult cu o grădiniţă fără educatoare, unde copiii se bat fără încetare pentru jucării//

Fondatorul site-ului de conţinut video Trilulilu descria astfel în 2007 starea internetului românesc, unde tinerii (în majoritate) întreprinzători ar fi mai degrabă preocupaţi de discuţiile pe marginea potenţialului afacerilor pe internet şi a problemelor de moment decât de proiectele care ar putea pune într-adevăr România pe harta mondială a businessului online.


CARLOS GHOSN

PREŞEDINTELE GRUPULUI RENAULT

//E uşor să creşti vânzările dacă nu ţii să faci profit. Dar creşterea şi profitul trebuie să meargă împreună. Iată sarcina cea mai dificilă//

În urmă cu şapte ani Ghosn era de părere că se face prea mult tam-tam pe tema hibridelor. Maşina ieftină, Logan, era unul dintre elementele cheie ale strategiei sale pentru un portofoliu echilibrat, alături de maşinile care implicau tehnologii de ultimă oră.


RĂZVAN PETROVICI

FONDATOR UNIVERS'ALL

//Nu înţeleg de ce trebuie neapărat să vând altuia. De ce să plecăm de la premisa că nu rezistăm în faţa unora pe care noi îi presupunem mai mari?//

Omul de afaceri care a înfiinţat reţeaua de magazine Univers'all susţinea, cu un an înainte de a intra în faliment, că afacerea pe care o conduce este solidă şi are toate motivele să fie încrezător în viitor. Un an mai târziu însă înregistra cel mai răsunător eşec din comerţul românesc şi provoca în piaţă un amplu val de reacţii din partea furnizorilor. O parte dintre aceştia nu şi-au mai recuperat nici până în prezent datoriile pe care le avea reţeaua pentru mărfurile livrate.


VIOREL MICULA

PROPRIETAR EUROPEAN DRINKS

//Eu nu cred că poezia şi businessul se bat cap în cap. Vă pot da exemplul scriitorilor francezi Arthur Rimbaud şi Voltaire, care erau comercianţi//

Gemenii Ioan şi Viorel Micula din Oradea conduceau cel mai mare grup din industria alimentară al momentului şi, la nivelul anului 2005, grupul apărea pe locul opt în topul primilor 100 de producători de băuturi şi alimente din Europa. Viorel Micula scrie, în timpul liber, versuri.


ALEXANDRU COSTIN

CEO AL ADOBE ROMÂNIA

//În 10 ani toată lumea va fi pe internet. Întreaga noastră viaţă va fi salvată pe internet//

În anul 2000 reacţiile oamenilor referitoare la dezvoltarea internetului erau destul de reticente. Estimarea lui Costin de anul trecut va fi sau nu validată de trecerea timpului, dar deja discuţiile şi scandalurile legate de încălcarea intimităţii de către reţelele de socializare ar putea însemna că momentul acela e mai aproape decât credem.


IOAN NICULAE

PREŞEDINTE INTERAGRO

//În acest moment, nu numai că România nu are nicio şansă să devină grânarul Europei, dar agricultura este sortită pieirii//

Nu era prima dată când şeful holdingului InterAgro deplângea lipsa de sprijin a statului pentru întreprinzătorii din agricultură şi faptul că subvenţiile pentru acest domeniu au fost eliminate în virtutea angajamentelor faţă de UE. "Grânarul Europei" ar fi astfel, după Niculae, unul dintre miturile despre România care n-ar avea şanse de a deveni realitate decât cu susţinerea masivă a banului public.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/lideri/au-spus-in-business-magazin-au-avut-sau-nu-dreptate-10166023
10166023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.