Ziaristii care au reusit in business

Postat la 29 iulie 2008 306 afişări

Presa de afaceri din Romania a dat de-a lungul ultimului deceniu si jumatate nu numai stiri si analize si comentarii, ci si un numar de oameni de afaceri ce detin sau administreaza la ora actuala businessuri considerabile.

LAURENTIU ISPIR

A lucrat la Ziarul Financiar si BUSINESS Magazin

In prezent este investment director la Oresa Ventures

 “Acum nu crestem din punct de vedere economic, ci abia recuperam decalajele. Si nu sunt inspaimantat de criza. Suntem legati la ciclurile economice mondiale si vom reactiona ca atare. Nu putem ignora insa problemele reale, care sunt dependenta de investitiile straine, infrastructura, cresterea salariilor. In paranteza, cresterile salariale de acum se bazeaza pe majorarile din anii viitori; cand nu va mai fi crestere, va curge sange”

 

HORIA GALATEANU

A lucrat la Bursa, Ziarul Financiar, Biz

Acum este directorul general al furnizorului de articole de pescuit Gipo

“A fost o perioada in care am invatat, o perioada de acumulari. In presa am vazut spectacolul economic si am scris cronica acestui spectacol. In afaceri esti actor, pe scena, si pui umarul la treaba”

 

VIRGINIA GHEORGHIU

A lucrat la TVR, Radio Romania

In prezent este director supleant pentru Romania, Ucraina, Moldova, Georgia si Armenia la BERD, Londra

 “Presa de business este vitala; incep dimineata cu ea, pentru ca de aici incolo ma duc pe diverse motoare de cautare, cer analize, discut cu experti. Ma intereseaza private equity, iar judecatile de valoare sunt uneori mai importante decat cifrele. Joc si la bursa, dar nu sunt un speculator rapid; citesc ziarul si Motley Fool (site de administrare a finantelor personale - n.red.) mai degraba decat sa stau cu ochii pe computer”

 

RADU IONESCU

A lucrat la Ziarul Financiar, Biz

Acum conduce Kinecto, agentie de marketing relational

 “Evolutia se simte si are cateva explicatii - acum zece ani existau doar Ziarul Financiar si Bursa, azi concurenta e mai mare. Acum zece ani numarai pe degetele de la o mana jurnalistii de business cu zece ani de experienta care sa poata sa fie editori cu adevarat, azi sunt multi si chiar multi dintre colegii mei de atunci. Acum zece ani, stirea din coverul Ziarului Financiar era ca X are cifra de afaceri Y. Azi asa ceva nu mai este vreo senzatie”

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
business,
ziarist,
investitii,
jurnalism
/cover-story/ziaristii-care-au-reusit-in-business-2833659
2833659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.