Pariuri gresite pe imobiliare

Postat la 27 ianuarie 2009 117 afişări

Frenezia imobiliara din ultimii ani i-a impins pe multi oameni de afaceri care se ilustrasera in alte domenii, de la IT la petrol, banci sau mobila, sa parieze mult sau aproape totul pe o singura carte: investitiile in terenuri si cladiri. Euforiei i-au luat insa locul regretele, dupa cateva luni care au facut ca planurile lor ambitioase de atunci sa para acum dintr-o alta lume.

In tot acest peisaj, este lesne de inteles de ce antreprenorii care au investit in imo­biliare nu cred ca vor gasi prea rapid o solutie pentru a-si recupera banii sau a continua investitia. “Privind perspectivele cu o doza de optimism, cred ca mai devreme de trei ani nu se mai poate pune in discutie acel teren”, conchide Lorand Szarvadi, referindu-se la cele 100 de hectare ale sale, pentru care 25 de milioane de euro parusera in vremurile bune de acum doi ani o investitie numai buna. 

 

Anul scaderilor

 

Valorile proprietatilor imobiliare au inregistrat anul trecut scaderi pe linie, indiferent de tipul proiectului.

 

Segment

Evolutie in 2008

Retail Bucuresti

minus 5% -10%

Retail provincie

minus 10% -15%

Birouri Bucuresti

minus 5%

Birouri provincie

pana la minus 20%

Industrial

0% - 5%

 

Sursa: Colliers International

 


Decembrie negru

Antreprenorii si planurile lor

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
imobiliare,
investitii,
terenuri,
cladiri
/cover-story/pariuri-gresite-pe-imobiliare-3812308
3812308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.