Mai mult decât cifre

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 iulie 2017 1324 afişări

Deşi spune că nu s-a visat CEO, „aşa cum fac alţii”, Bogdan Ion a ajuns la conducerea EY în 2012. El povesteşte că nu crede în trăsăturile comune ce ar trebui să definească un lider şi că auditul înseamnă mai mult decât cifre şi analiza acestora.

O altă noutate adusă de EY este utilizarea dronelor în procesul de auditare, în special la inventarierea integrală a unui număr mare de active. Informaţiile se vor transmite automat către platforma de auditare digitală a companiei, EY Canvas. În acest sens, EY a lansat un proiect pilot aplicabil la nivel global care vizează extinderea utilizării dronelor în cadrul proceselor de inventariere, ca parte a propriilor capabilităţi de auditare digitală. Pentru a îmbunătăţi calitatea auditării, acest proiect pilot extins va folosi o nouă tehnologie pentru creşterea acurateţei şi a frecvenţei colectării de date în procesul de inventariere. Platforma de tip cloud de monitorizare a activelor, alimentată de o reţea de senzori Internet of Things (IoT), va analiza activele inventariate în timp real prin citirea codurilor de bare şi transmiterea acestor date direct către EY Canvas. Acest proiect pilot va fi folosit iniţial în sectoarele de comerţ şi producţie. De exemplu, în auditarea producătorilor auto se vor utiliza dronele pentru realizarea numărării automate a vehiculelor de la uzinele de producţie. În cazul auditurilor din domeniul comercial, de pildă, pentru determinarea stocurilor, dronele vor funcţiona autonom folosind instrumente de recunoaştere a diverselor imagini şi obiecte. Acestea vor permite recunoaşterea optică a codurilor de bare pentru a colecta date privind structura şi localizarea stocurilor, inclusiv în afara orelor de program, în scopul creşterii fiabilităţii inventarierii şi a eficienţei procedurilor de audit.

Folosirea dronelor se pretează în mod special la inventarierea integrală a unui număr mare de active, mai ales atunci când inventarierea se face periodic, consumă mult timp, iar în cursul procesului este întreruptă sau redusă activitatea firmelor. Folosirea dronelor în cadrul inventarierii activelor şi stocurilor permite colectarea mai multor date; în plus, ea permite echipelor de audit să se concentreze pe identificarea zonelor de risc, în loc să se ocupe cu inventarierea manuală a activelor şi a stocurilor. Prin procedurile inovatoare de inventariere a stocurilor, folosind drone de ultimă generaţie, inteligenţă artificială şi machine learning, EY va pune la dispoziţia companiilor un serviciu cu totul nou.

EY a lansat recent proiectul “25 de întrebări pentru viitorul României”, în cadrul căruia invită oamenii de afaceri, dar nu doar pe ei, să pună o întrebare pentru viitor. „Lansăm proiectul 25 de întrebări pentru viitorul României prin care vom indentifica şi cele mai bune răspunsuri pentru acestea. Acest tip de proces generează schimbarea. Puteţi posta pe portalul 25deintrebari.ro întrebările dumneavoastră pentru viitorul României. Cele mai bune 25 vor fi identificate şi vom căuta răspunsurile, publicate într-o carte, lansată în toamnă, un document strategic pentru îmbunătăţirea competitivităţii ca ţară“, a explicat Bogdan Ion.

Între job şi viaţa de familie

„Consultanţii sunt de obicei în călătorie sau implicaţi în proiecte, dar cred că am reuşit să echilibrez balanţa între profesie şi viaţa de familie”, mărturiseşte şeful EY. „Cum am reuşit? Nu cred că am o reţetă pentru succes în zona asta, dar am încercat să mă apropii de ei, să învăţ de la ei şi să văd cum privesc ei viaţa. E foarte interesant pentru mine; deşi media de vârstă într-o firmă de consultanţă e relativ redusă, semnificativ sub 30 de ani, atunci când mă întâlnesc cu băiatul meu şi cu prietenii lui am de fiecare dată revelaţii faţă de modul în care văd ei lucrurile.”

Cariera sa de până acum a fost într-un fel sau altul legată de consultanţă, şi crede că , şi în viitor, va continua să ajute firme şi antreprenori. Se vede, într-un fel sau altul, consultant şi pe termen lung. „A avea acest rol în EY a fost o oportunitate extraordinară; am avut şansa de a fi în două cicluri economice diferite: unul post criză şi contracţie de piaţă, în care a trebuit să găsesc soluţii pentru creştere accelerată, care s-a dovedit intelectualmente o provocare ce a făcut diferenţa. Al doilea reprezintă o provocare legată de cum vom naviga toţi în condiţiile aceastei schimbări a lumii din perspectiva digitalizării.”

Sunt mulţi oameni care visează din clasele primare să devină directori generali sau CEO, crede country managerul EY, dar el nu a avut neapărat acest vis. „Şi antreprenorii, atunci când investesc în ceva crezând într-o idee, nu au de unde să ştie dacă acel lucru se va întâmpla sau nu. E un risc pe care ţi-l asumi, dar nu acesta a prevalat în decizia mea, a fost o oportunitate, o şansă.“ Nu ştie ce altceva ar fi făcut mai bine, dar ştie ce i-ar plăcea să facă în viitor,. „Îmi propun să fac şi alte lucruri, de pildă un master în istorie sau o librărie unde să servesc şi vin.”

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.