Lectie in IT: fa-te frate cu competitia ca sa treci criza

Postat la 28 octombrie 2009 140 afişări

De obicei, orgoliul de a invinge concurenta se dovedeste afi un bun stimulent de crestere pentru compani. In vreme de criza insa ,doi dintre cei mai mari distribuitori distribuitori de IT&C din Romania lasa deoparte orgoliile si trec sub aceasi umbrela. E doar una dintre solutiile adoptate de comercianitii de electronicein lupta cu scaderea pietei.

Cea mai mare realizare de la acel moment pentru Tornado a fost insa desenarea si realizarea unei retele de fibra optica (5 km de fibra) pentru Fabrica de Ciment de la Medgidia, astazi detinuta de Lafarge Cement. Pentru ca nu prea exista precedent in Romania, iar cei care stiau ce inseamna retea pe fibra optica erau prea putini, fratii Lepadatu au apelat la o firma americana de unde aveau in plan sa procure cmponetele necesare. De acolo au platit un specialist care a venit sa le faca training si sa le explice necesarul de echipamente, iar dupa ce au terminat proiectul, au inceput sa fie cautati. "Din 1997 am deschis un birou si in Bucuresti - intai intr-un apartament in Drumul Taberei, iar apoi am cumparat cladirea actuala din Bucurestii Noi", spune Eugen Lepadatu despre perioada in care a inceput sa extinda din ce in ce mai mult importurile si distributia, indepartandu-se astfel de la segmentul de retele pe care erau specializati.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
cover story,
Tornado,
RHS,
fuziune
/cover-story/lectie-in-it-fa-te-frate-cu-competitia-ca-sa-treci-criza-5058757
5058757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.