Fondurile care ar fi trebuit să ne salveze de criză

Autor: Adelina Mihai Postat la 29 iulie 2012 63 afişări

Dacă guvernul român aplica reţeta poloneză, poate că salariile angajaţilor n-ar fi fost tăiate, investiţiile străine nu ar fi atins minime istorice, iar creşterea preţului la benzină nu ar fi supărat atât de tare.

"Soluţia dezvoltată şi implementată permite o transmitere mai eficientă a datelor atât intern, cât şi către celelalte instituţii cu care colaborăm. Sistemul informatic dezvoltat permite accesul în timp real şi actualizarea permanentă a informaţiilor pe relaţia cu entităţile externe cu care interacţionează. Astfel, se permite preluarea automată a informaţiilor privind persoanele, atât prin preluarea datelor de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, cât şi de la Oficiul Român pentru Imigrări. De asemenea se permite schimbul automat de date privind contribuabilii la pilonul II de pensii între CNPP şi CSSPP, respectiv fondurile de pensii", au spus reprezentanţii Casei de Pensii.

Programul finanţat din bani europeni a devenit astfel un instrument statistic pentru Casa de Pensii, având în vedere că softul furnizează rapoarte, informaţii şi solicitări cu impact asupra domeniului de activitate al CNPP (asigurări, contribuabili pilon II de pensii şi pensionari). Un alt rezultat important al proiectului a fost realizarea studiului privind măsurarea satisfacţiei cetăţenilor, respectiv a instituţiilor publice cu privire la serviciile furnizate de către Casa de Pensii, menit să aducă îmbunătăţiri în funcţionarea acestei instituţii.

O axă de finanţare europeană, Asistenţă Tehnică se adresează exclusiv organismelor care lucrează cu fonduri europene. Un astfel de proiect, în valoare de peste 3,6 milioane de euro, a câştigat Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi, instituţia care verifică toate cheltuielile făcute de autorităţile de management ale programelor şi care face rapoartele către Bruxelles.

Proiectul are ca scop dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii de Audit prin furnizarea de asistenţă tehnică şi logistica necesară pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, organizarea de întâlniri şi evenimente, asigurarea materialelor consumabile sau a echipamentelor.

De regulă, autorităţile de management accesează banii europeni alocaţi prin această axă pentru a-şi suplimenta personalul sau pentru a-şi externaliza anumite servicii.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/fondurile-care-ar-fi-trebuit-sa-ne-salveze-de-criza-9905876
9905876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.