Dinastia Transavia. Cum se fac milioane de euro profit din pui

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 05 septembrie 2011 2508 afişări

În doar 20 de ani Ioan Popa a cladit de la zero Transavia, compania care conduce clasamentul producatorilor de carne de pasare. A obţinut primul milion de euro profit în doar câţiva ani, a investit peste 100 de milioane de euro, iar afacerea sa valoreaza astazi de doua ori mai mult. Secretul sau: s-a sprijinit de-a lungul anilor pe cei cinci fraţi şi surori, implicaţi şi ei în afacere.

DESPRE LUME...

Din discuţia relaxată răzbate însă clar nemulţumirea, odată atins subiectul politic. Cel mai arzător aspect este legat de faptul că mediul politic, complet paralel cu cel economic, nu-i oferă niciun motiv "să-mi doresc să muncesc mai mult". Ceea ce se întâmplă în lume şi politicile statului determină antreprenorii să prefere să vândă sau să muncească mai puţin. "Politicienii noştri nu ştiu nimic altceva decât să pună taxe şi impozite." În opinia lui, oamenii ar trebui convinşi să muncească mai mult pentru a da bani la bugetul de stat, "nu să-mi iei tot, că dacă îmi iei aerul de tot mâine mor şi nu-mi mai iei nimic". Crede că politicienii gândesc economia infantil.

Este înfocat opozant al impozitării progresive a proprietăţilor, argumentând că au fost deja achitate taxe şi impozite la ridicarea construcţiilor, care în sine a dat de lucru altora. "Mai bine îl faci pe om să mai construiască alte trei case, că aduce mai mulţi bani la buget." Mai cu seamă că soluţii pentru evitarea impozitării se pot găsi.

Întrebat ce măsuri ar lua dacă s-ar afla la conducerea ţării, răspunde scurt: "Cine îşi dă cu părerea ce ar face e sonat". O astfel de abordare nu e fezabilă, aşa cum un medic din SUA sunat la telefon de un pacient pe care îl doare stomacul nu poate da un diagnostic. "Prima oară trebuie văzut despre ce e vorba - şi vă promit că ştiu să fac dumnezeieşte ce trebuie, aşa cum am ştiut să fac cu toate companiile pe care le-am preluat şi care erau praf şi alice şi acum sunt brici.

" Spune totuşi că el ar fi luat măsuri mult mai dure, pentru că oamenii s-au obişnuit să câştige prea uşor bani ("trebuia daţi mult mai mulţi oameni afară, fără să ne pese ce fac: nu e treaba mea") şi, în plus, numărul asistaţilor social este exagerat. "Să dai aproape 40% pe ajutoare sociale este exagerat. În primul rând că nu-i necesar, că nu suntem toţi handicapaţi; iar ăluia care e, Dumnezeu să-i dea sănătate şi să-l ţină familia, că nu l-am îmbolnăvit eu."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pui,
profit,
Transavia
/cover-story/dinastia-transavia-cum-se-fac-milioane-de-euro-profit-din-pui-8688062
8688062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.