Cum se vede criza prin ochii unui constructor

Autor: Iuliana Roibu, Neferu Postat la 19 februarie 2012 632 afişări

Vremurile grele nu prea se simt în biroul lui Raul Doicescu, proprietarul şi preşedintele celei mai mari companii de construcţii civile de pe piaţă. 2011 a fost un an de scădere, dar 2012 se anunţă mai bun, proiectele curg şi planurile la fel: Catedrala Neamului, Africa, parcurile eoliene şi dezvoltările imobiliare sunt primele pe listă.

Doicescu nu exclude, aşadar, intrarea pe segmentul de infrastructură rutieră, dar spune că, până atunci, încearcă să ia cât mai multe proiecte din ceea ce el numeşte mai generic infrastructură: spitale, şcoli, energie. Pe termen scurt, proiectele sale sunt de construcţie a unor parcuri eoliene (poartă discuţii pe această temă cu o serie de investitori) şi construieşte un spital pentru Graal Medical. Iar până se va mai dezgheţa piaţa din România, omul de afaceri se gândeşte, la fel precum cei mai mulţi oameni de afaceri din Europa, la proiecte în Africa: "Africa e noul pariu. E o piaţă enormă, mai mult sau mai puţin stabilizată".

A avut anii trecuţi nişte încercări în Libia, dar acum spune: "Bine că nu s-a finalizat nimic că ne ardeam mâinile rău de tot". Bog'art a avut birou în Libia timp de un an şi a încercat să ia proiecte, dar toate proiectele bancabile din Libia trebuiau făcute cu o autoritate locală, or, "autorităţile de acolo le dădeau la diverşi Ali SRL, la prietenii lor locali, deoarece fiecare ţară are obiceiurile ei". Acum, omul de afaceri se uită spre zona Golfului, Ghana, Guineea Bissau, Senegal, Coasta de Fildeş: "Acolo în primul rând e potenţial de construcţii, dar şi de real estate - pentru asta din urmă trebuie însă să stai acolo să urmăreşti piaţa. Acolo chiar sunt bani, dar trebuie să îi găseşti".

Până se va concretiza ceva în Africa, Raul Doicescu spune că sunt destui bani în România, pe care este optimist că îi va putea găsi, indiferent de cât de multe proiecte va trebui să facă pentru a păstra nivelul actual de business al companiei.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/cum-se-vede-criza-prin-ochii-unui-constructor-9243942
9243942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.