Cealaltă cursă a antreprenorilor şi managerilor din mediul de afaceri autohton

Autor: Iuliana Roibu Postat la 09 noiembrie 2014 3613 afişări

Dincolo de cursa de business în care aleargă zi de zi, Dragoş Petrescu, Emil Bituleanu, Adrian Nănulescu şi alţi oameni de afaceri au decis să treacă la următorul nivel de performanţă şi la următorul sport de statut. Trendul sportiv a cuprins însă nu numai comunitatea de business, ci jumătate de populaţia urbană a României.

Cealaltă cursă a antreprenorilor şi managerilor din mediul de afaceri autohton

Mai precis, „înveţi să fii mai eficient, mai productiv, înveţi să ajungi de la A la B chiar dacă te împiedici de obstacole, înveţi că viaţa e o succesiune de suişuri şi de coborâşuri şi înveţi să le faci faţă, aşa că atunci când te întorci în viaţa reală ştii mult mai bine cum să gestionezi oamenii şi situaţiile dificile care apar“, spune Andrei Roşu, senior manager în cadrul UniCredit Leasing şi primul român care a concurat şi a dus până la capăt o competiţie Quintuple Ultra Triathlon (adică 19 km înot, 900 km bicicletă şi 210 km alergare). A parcurs toate aceste probe în 126 de ore. „Concursul său a început luni, 6 octombrie, iar termenul limită a fost 132 de ore. Pentru a se încadra în acest termen, Andrei Roşu a dormit doar 8 ore şi jumătate în 6 zile.  S-a clasat pe locul al doilea, după un concurent american care nu a dormit deloc“, după cum relatează biciclistul.ro.

Andrei Roşu este conştient de rezultatele mai bune pe care le aduce sportul în viaţa de zi cu zi a oamenilor şi crede că sportul este „o proiecţie a vieţii personale şi profesionale: dacă de felul tău eşti un om care îşi împinge limitele, care găseşte soluţii, care nu se sperie de dificultăţi, eşti la fel şi în sport, şi în business. Tocmai de aceea în vest headhunterii recrutează oameni la finişul maratoanelor sau al triatloanelor; au învăţat în timp că cei care termină competiţii de anduranţă vin cu toate calităţile şi la serviciu“.

Andrei Roşu nu neagă că numărul tot mai mare de alergători şi de participanţi la triatloane este un trend, un soi de modă, dar insistă asupra valenţei pozitive a cuvântului: „Un sport devine o modă atunci când oamenii percep beneficiile. Când te întorci la birou după o participare la o competiţie şi povesteşti colegilor, vezi că mulţi dintre ei sunt tentaţi să înceapă să facă sport; se observă apoi că persoana respectivă arată altfel, că are performanţe mai bune, că este mai sănătos şi mai tot timpul bine dispus. Tocmai de aceea strategia mea nu este de push, ci de pull – încerc să fiu un exemplu care să îi convingă pe ceilalţi să se antreneze fără să le spun eu să o facă“.

Strategia lui a funcţionat destul de bine până acum: atât pe blog, cât şi pe Facebook oamenii îi tot spuneau că vor să se antreneze cu el, aşa că a pus la punct un program de coaching în alergare care va ajunge să coste 400 de euro (deocamdată costă 99 de euro), unde este deja la a doua serie de 10 persoane. „Obiectivul meu cu aceşti noi alergători este să îi fac să alerge toată viaţa şi să îşi schimbe stilul de viaţă.

Când faci sport, eşti mai receptiv la nevoile propriului corp, începi să mănânci raportat la programul sportiv şi începi să te comporţi mai raţional din toate punctele de vedere, lucru care poate ajunge să schimbe şi oamenii din jurul sportivilor, iar asta poate ajuta la o schimbare în întreaga societate.“ În plus, dincolo de tonusul personal şi de schimbările care intervin, „competiţiile în care ajungi să participi sunt fenomenale“, completează Dragoş Petrescu: „Oamenii pe care îi întâlneşti acolo sunt de o calitate foarte bună, modul cum te încurajează un om pe care nu îl cunoşti, atmosfera de la competiţii, familiile care aleargă împreună cu copiii, oamenii cu handicap care aleargă îţi arată că lumea este de fapt altfel decât o ştiai. Este o lume mult mai bună în sport şi practicarea sportului transformă oamenii“.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/cealalta-cursa-a-antreprenorilor-si-managerilor-din-mediul-de-afaceri-autohton-13508510
13508510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.