500 de tineri care ar putea salva Romania

Postat la 17 mai 2010 147 afişări

De cinci ani de zile, BUSINESS Magazin prezinta tineri manageri si antreprenori in catalogul „Tineri manageri de top“. Sunt 500 de oameni care ar putea primeni clasa politica actuala, aflata la limita superioara a incompetentei. Solutiile care pot scoate Romania din criza se afla in inteligenta si munca acestor tineri

In opinia lui, tinerii manageri pregatiti in strainatate au devenit constienti de atuurile de care dispun, in primul rand de imaginea de oameni tineri, care nu au prins regimul comunist si sunt mai onesti decat cei mai in varsta. In plus, este vorba si de experienta: "Cei care au stat in strainatate o perioada mai mare de timp, cinci - zece ani, sunt mult mai rezonabili decat cei ce au stat cateva luni si se intorc cu impresia ca nimic nu le mai ajunge la nas. Tocmai de aceea, ei sunt mai pretabili pentru functii de middle management decat pentru cele de top management".

Nu stim cat de rezonabili sunt tinerii manageri in negocierile pentru functii de top sau middle management in companii, dar la intrebarea daca sunt tentati de o functie in administratia publica sau in guvern, o majoritate covarsitoare au raspuns "nu". Pentru ca antreprenoriatul este mai tentant pentru George Lemnaru de la eRepublik sau din cauza "numarului mare de oameni dintr-o alta epoca, pe care nu-i poti schimba", dupa cum spune Adrian Florea, managing partner la Trend Consult, sau pentru ca "ar insemna sa faci compromisuri mari si sa fii predispus sa te sune <sponsori> la orice ora din zi si din noapte", considera Bogdan Dancau, managing director - finance la Atrium European Real Estate.

Avem de-a face, asadar, cu o forma de respingere de catre tineri a politicii asa cum a fost ea inteleasa si facuta in Romania in timpul ultimilor 20 de ani de guvernari de dreapta sau de stanga. Bogdan Georgescu, managing partner la Colliers International, crede ca politica romaneasca este de fapt o forma de trafic de influenta: "Romania nu are nevoie de politica, ci de oameni cinstiti si capabili sa ia masuri de redresare a vietii economice, sociale si de organizare a statului si a societatii".

O figura aparte face Radu Lucianu, country manager al firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, care se declara atras de portofoliul transporturilor sau al economiei: "Conditiile ar fi sa am mana libera. Prima masura: as demite tot aparatul administrativ si i-as angaja dupa un examen de capacitate. Dupa aia m-as intoarce la treburile mele".

------

Catalogul "Tineri Manageri de Top", editat de catre BUSINESS Magazin, va aparea pe piata luni, 24 mai

------

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/500-de-tineri-care-ar-putea-salva-romania-6126447
6126447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.