Reportaj: O zi intr-o masina de 250.000 de euro

Postat la 17 mai 2010 122 afişări

O masina de 250.000 de euro, lansata in plina criza economica, in tara cu cei mai zgarciti locuitori din lume – reteta Bentley pentru a reveni in atentia bogatilor. Nu doar a imbogatitilor.

"Avem un numar practic infinit de posibilitati pentru clienti, avand in vedere combinarile ce pot rezulta din cele peste 100 de culori standard ale caroseriei, 24 de culori ale tapiteriei, ale materialelor pentru interior, mergand chiar pana la cusaturi", spun oficialii Bentley.

Primul exemplar pe care l-am vazut, cel care m-a transportat alaturi de un coleg ziarist din Turcia de la aeroportul din Edinburgh catre clubul de Golf unde urma sa fim cazati era, daca vreti, precum o prajitura tiramisu. Comparatia poate parea ciudata (mi se reproseaza des de catre colegi ca fac comparatii intre masini si diferite feluri de mancare), insa cred ca descrie perfect combinatia dintre pielea cafenie si furnirul din nuc. Iar pentru a continua in aceeasi nota voi ajunge si la masina de test, o foarte eleganta negresa, atat la exterior, cat si la interior.

Masina nu are insa nimic de-a face cu eleganta sobra a Phantom-ului Rolls-Royce. Este un interior viu, poate putin prea viu in anumite combinatii, insa un interior care te imbie sa atingi toate butoanele, cusaturile sau insertia continua de lemn care merge dintr-o parte in alta a masinii. Totul este imbinat perfect (nici nu ar putea fi altfel la o astfel de masina), dar oricat de placuta ar fi senzatia pe care o ofera interiorul, adevarata placere vine abia in momentul in care masina se pune in miscare. Asa cum se obinuieste in presa auto, acum ar trebui sa folosesc o formulare devenita banala, precum "de la atingerea butonului de start (pentru ca noul Bentley are si asa ceva, alaturi de clapetele pentru schimbat vitezele din spatele volanului) iti dai seama de forta bruta de sub capota motorului".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
Bentley,
Mulsanne,
productie
/analize/transporturi/reportaj-o-zi-intr-o-masina-de-250-000-de-euro-6126411
6126411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.