Marea Britanie nu va fi pregătită să iasă din UE până în 2020 - oficiali europeni

Postat la 08 februarie 2018 153 afişări

Mai mulţi oficiali europeni apreciază că Marea Britanie nu va fi pregătită să părăsească Uniunea Europeană până la sfârşitul anului 2020, având în vedere planurile privind perioada de tranziţie post-Brexit, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Marea Britanie nu va fi pregătită să iasă din UE până în 2020 - oficiali europeni

Diplomaţi şi oficiali de la Bruxelles susţin că mai multe subiecte nerezolvate, precum graniţa irlandeză şi relaţiile comerciale viitoare, indică faptul că tranziţia va dura mai mult decât era planificat.

Discuţiile formale privind perioada de tranziţie post-Brexit au început la Bruxelles în această săptămână, iar diplomaţii UE au precizat că o eventuală prelungire a perioadei poate fi convenită abia după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, în martie 2019, pentru ca Londra să rămână sub presiune privind încheierea unui acord comercial până în 2021.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.