Au spus în Business Magazin. Au avut sau nu dreptate?

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 octombrie 2012 169 afişări

Opt ani înseamnă mult. Am adunat în revistă mii de poveşti de afaceri şi avem cea mai interesantă şi frumoasă colecţie de ziceri. Oameni de afaceri, antreprenori, analişti, experţi şi politicieni vorbind despre prezent, despre viitor, despre criză şi despre idei de afaceri.

LILIANA SOLOMON

FOST CEO AL VODAFONE

//M-am gândit că România e o ţară unde nu am lucrat niciodată, deşi mi-am făcut aici studiile, şi am considerat că ar fi o alegere interesantă//

Directorul general al Vodafone România a explicat, în cadrul primului eveniment Meet the CEO organizat de BUSINESS Magazin, de ce a optat pentru întoarcerea în ţara natală spre a prelua afacerile de aici ale Vodafone, după ce şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei dinainte de 2006 în străinătate, în Germania şi Marea Britanie.


DANIEL GUZU

DURAZIV

//Nu voi mai investi în imobiliare nici dacă va fi cel mai mare boom posibil, nici peste zece ani. Mi-am încălcat principiile şi filozofia şi am pierdut//

Antreprenorul care controlează producătorul de adezivi pentru construcţii Duraziv, o serie de proiecte imobiliare şi afaceri în viticultură rezuma astfel, cu o sinceritate mai rar întâlnită, lecţia desprinsă în urma căderii pieţei imobiliare în 2009.


PANOS MANOUPOULOS

FOST MANAGER AL STANTON CHASE ROMÂNIA

//Salariul net anual pentru un CEO străin în România era de 150.000-200.000 de euro acum zece ani. Între timp a scăzut cu 20-30%//

Cât câştigă managerii de top a fost întotdeauna un subiect interesant. Dezvoltarea managerilor locali, dar şi îmbunătăţirea mediului economic au mai atenuat din sumele pe care le primea un expat care venea în România şi au dus la egalizarea salariilor pentru manageri expaţi şi români deopotrivă.


RADU FURNICĂ

PREŞEDINTE AL LDS

//Maximum 3% dintre top managerii din România sunt cu adevărat buni. Restul sunt mai mult sau mai puţin nişte impostori//

Abilităţile managementului de top sunt cu atât mai importante în criză, iar pentru companiile ce au lăsat frâiele pe mâna unor şefi ce nu ştiu să gestioneze momentele de criză ieşirea la liman ar putea să nu mai vină niciodată.


RADU LIMPEDE

ANALIST

//Între o creştere de 300% şi o scădere de 20%, scăderea poate fi o superafacere//

Multe companii dezvoltate antreprenorial ajungeau în 2006 la un nivel al afacerilor care nu le mai permitea dezvoltarea. "Criza de creştere" analiza modul cum companiile aflate la acest prag sunt în pericol doar pentru că nu iau decizia potrivită atunci când au ajuns la acest prag.


MIHAI POHONŢU

FONDATOR AL EA ROMÂNIA

//Pentru că bursa în SUA îmi acoperea doar taxele şcolare, am fost chelner, am livrat pizza, am aranjat cărţi în bibliotecă, am fost casier la parcare şi la fast-food, iar în final am ajuns tester pentru jocuri video//

Povestea lui Mihai Pohonţu, cel care a dezvoltat studiourile Electronic Arts la Bucureşti, a pornit din birourile Jamdat Mobile în SUA, unde a descoperit că "e multă meritocraţie în corporaţiile americane. Inevitabil urci în ierarhie dacă îţi faci bine treaba". După ce Jamdat a fost achiziţionat de EA, Pohonţu a convins managementul american că România este cel mai bun loc din Europa pentru dezvoltarea unui studio.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/lideri/au-spus-in-business-magazin-au-avut-sau-nu-dreptate-10166023
10166023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.