Business Magazin anunţa venirea crizei economice

Postat la 07 octombrie 2008 96 afişări

Parerile despre criza financiara erau cum nu se poate mai diferite in octombrie 2008, intre aprecierea sefului Bancii Centrale Europene ca avem de-a face cu cele mai grave evenimente economice de dupa razboi si pana la optimismul de nevoie al presedintelui SUA. Noi am intrebat in 2008 manageri si intreprinzatori romani ce credeau si ce faceau ca sa se apere (sau sa profite) de criza. Unele raspunsuri au fost surprinzatoare: le ofereau de lucru unor fosti angajati ai Lehman Brothers, isi cumparau case la Miami sau voiau imobile in California sau America de Sud.

Majoritatea brokerilor considera ca turbulentele financiare ar putea continua si nu vad o rezolvare a crizei, cel putin pana la finalul acestui an. “Este o lipsa de incredere a investitorilor in pietele de capital. Insa la primul semnal de stabilizare a situatiei internationale cred ca investitorii se vor intoarce destul de repede la burse”, apreciaza Manaila.

 

Criza? Ce facem?

In urma cu doua saptamani, Alin Burcea, proprietarul grupului de firme Paralela 45, a achizitionat un imobil in zona Miami Beach, la 500 de metri de plaja. Imobilul, pentru care Alin Burcea a inceput negocierile in urma cu o luna, este situat intr-o zona turistica si este format din patru apartamente a cate patru camere (100 de metri patrati fiecare) si un teren de 1.000 de metri patrati. Pretul platit de omul de afaceri pentru cladire a fost de 500.000 de euro (aproximativ 750.000 de dolari), in scadere cu aproximativ 40% fata de pretul initial.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
economie,
finante,
companii,
banci,
solutii,
eveniment
/cover-story/business-magazin-anunta-venirea-crizei-economice-3279200
3279200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.