Sex şi politică la Google: urzeala tronurilor la sediul companiei din Mountain View

Autor: Marius Oncu Postat la 01 octombrie 2013 1312 afişări

Lumea îşi imaginează că este minunat să lucrezi la Google, unde atmosfera este relaxată şi veselă, precum logoul plin de culoare al companiei. Din exterior, Google este văzută drept compania aceea cu mottoul „Nu fi rău", condusă de tocilari în tricouri şi jeanşi.

Sex şi politică la Google: urzeala tronurilor la sediul companiei din Mountain View

UN ALT CAMPION LA GOOGLE. Un alt campion în Urzeala tronurilor de la Google este Vic Gundotra, şeful diviziei Google Plus, reţeaua socială încorporată în toate produsele companiei. Gundotra şi-a perfecţionat abilităţile de lupă internă la Microsoft, companie de asemenea cunoscută pentru luptele dure pentru teritoriu. Punctele forte ale lui Gundotra sunt capacitatea de a povesti şi o abilitate empatică foarte ridicată. „Vic se descurcă cel mai bine cu oamenii dintre toţi cei de la Google. (...) ştie exact cum să vorbească cu diferite tipuri de persoane, indiferent de ce urmăresc acestea sau de ce urmăreşte el„, afirmă un fost coleg.

Unul dintre trucurile învăţate de Gundotra de la Microsoft este încorporarea unor viitoare produse şi caracteristici în prezentările pentru Google Plus, chiar dacă este departe de a le pune în practică. De exemplu, din perspectiva şefilor de la YouTube ar fi avut mai mult sens ca Google Hangouts să fie un produs YouTube, însă Gundotra l-a revendicat primul. Cel mai mare succes al lui Gundotra: în urmă cu numai câţiva ani, Google Plus nici măcar nu exista. Acum este încorporat în toate produsele Google, indiferent dacă directorii responsabili de acestea au vrut sau nu.

SCHIMBĂRI. După discursul lui Page din februarie, la Google au avut loc o serie de schimbări. Acestea sunt cel mai evidente în cazul fostului şef al Android, Andy Rubin.

Rubin a venit în companie în 2005, în urma unei achiziţii făcute de Google, şi a construit succesul sistemului de operare Android. A reuşit să transforme Android în cea mai populară platformă pentru dispozitive mobile, convingând producătorii de smartphone-uri, în special pe Samsung, să folosească produsul Google. Pentru a-i convinge, Rubin a considerat că este necesar să le dovedească faptul că divizia Android funcţionează independent de Google. Aşa că şi-a apărat cu îndârjire independenţa. În timpul creşterii rapide a cotei de piaţă a Android, Rubin obţinea de la Page orice dorea.

Rubin nu şi-a exercitat întotdeauna în cel mai plăcut mod puterea primită de la regii Google.

În timp ce Kamangar îşi plasează şoaptele cu abilitate, iar Gundotra este un povestitor, Rubin este genul care bate cu pumnul în masă. Îi place să se lupte. O sursă care a lucrat mai  mulţi ani la o altă divizie a Google decât Android a declarat: „Câteodată era mai uşor de negociat cu Apple decât cu Android„. În cele din urmă, stilul conflictual l-a costat pe Rubin. La numai câteva săptămâni de la discursul lui Page de la Carneros Inn, Rubin a cedat conducerea Android. Oficial s-a alăturat laboratoarelor de cercetare ale companiei, Google X, dar unii angajaţi se întreabă dacă mai lucrează acolo. În locul lui Rubin, Google a numit un alt director din companie, Sundar Pichai.

Pichai şi-a construit cariera convingând producătorii de computere să instaleze Google Toolbar, strategie care a adus o fereastră de căutare Google pe ecranele a sute de milioane de computere. Stilul lui Pichai este de a lucra prin consens. Este posibil ca ascensiunea sa să semnaleze un viitor Google mai bun şi mai cooperant. Asta nu înseamnă că luptele de la Google s-au oprit. Doar s-au schimbat, scrie Business Insider.

„Ceea ce a vrut să spună prin «toleranţă zero pentru conflicte» este să nu se depăşească măsura„, a afirmat o sursă care a asistat la predica lui Page. „Modul sănătos de a te lupta este să porţi două pălării. Trebuie să ai pălăria YouTube sau cea Android. Dar directorii maturi ştiu şi când să-şi pună pălăria Google„, a spus sursa. Doar timpul va putea spune însă dacă asta înseamnă că la Google s-a terminat cu Urzeala tronurilor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
companie,
sex,
politica,
sediu,
refuz,
logo
/special/sex-si-politica-la-google-urzeala-tronurilor-la-sediul-companiei-din-mountain-view-11429353
11429353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.