Razboiul Apple - Google, prin prisma iPhone vs Nexus One

Postat la 29 martie 2010 41 afişări

Desi disensiunile dintre Apple si Google tin de filozofia diferita a celor doua companii si implica enorme mize financiare, batalia are si tuse profund personale si oglindeste conflictele de orgoliu dintre Steve Jobs si Eric Schmidt. La baza disputei sta un sentiment de tradare: Jobs considera ca fostii lui prieteni de la Google vor sa distruga iPhone, folosindu-se de niste produse copiate dupa el.

Apple si Google raman parteneri in anumite domenii. Google plateste milioane de dolari anual catre Apple pentru ca motorul sau de cautare sa fie cel standard in browserul de internet al Apple, pe iPhone si in curand, probabil, si pe iPad.

Dar in lumea tehnologiei se speculeaza masiv ca Apple se pregateste sa aplice o lovitura teribila celor de la Google: Apple ar urma sa promoveze Bing, motorul de cautare de la Microsoft, ca optiune standard pe iPad si poate si pe iPhone. Un angajat al Apple a dezvaluit ca Qi Lu, presedintele diviziei de servicii online a Microsoft, a fost vazut recent in vizita la campusul Apple din Cupertino, California, ca sa discute o asemenea posibilitate. Microsoft a refuzat sa comenteze.

Din punct de vedere financiar, o astfel de intelegere cu Microsoft nu ar fi o lovitura insuportabila pentru Apple, pentru ca multi utilizatori de iPhone si iPad vor alege fara indoiala serviciul de cautare Google. Dar sprijinul acordat de Jobs va insemna foarte mult pentru Microsoft, vazut intotdeauna ca ramas in urma la capitolul solutiilor de cautare pe internet.

Si ar fi o imagine neobisnuita: Steve Jobs si Apple, fugind din bratele lui Eric Schmidt si ale Google, ca sa-i imbratiseze pe Steve Ballmer si pe Microsoft.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/razboiul-apple-google-prin-prisma-iphone-vs-nexus-one-5779829
5779829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.