O persoană modestă în locul stăpânilor universului

Postat la 16 iunie 2015 1058 afişări

În următoarele decenii, Deutsche Bank îşi continuă extinderea internaţională, prin achiziţii precum banca comercială britanică Morgan Grenfell şi Bankers Trust din Statele Unite. În 2006, Deutsche Bank îşi extinde operaţiunile de retail prin preluarea Berliner Bank şi Norisbank, iar un an mai târziu lansează operaţiuni de retail în China, preluând, pe parcursul a trei ani, o participaţie de 20% la Hua Xia Bank. 2012 a fost anul în care Deutsche Bank a afirmat că managementul activelor reprezintă o parte fundamentală a operaţiunilor băncii şi a grupat diferite operaţiuni în cadrul diviziei Deutsche Asset and Wealth Management, pentru a genera economii în activităţile de investment banking.

În luna aprilie a acestui an, autorităţile americane şi britanice au amendat Deutsche Bank cu 2,5 miliarde de dolari, pentru că a împiedicat activitatea autorităţilor de reglementare, banca fiind obligată să concedieze şapte angajaţi, pentru manipularea dobânzilor. Deutsche Bank a decis totodată în luna aprilie restrângerea operaţiunilor de investment banking, vânzarea Postbank prin ofertă publică, retragerea de pe unele pieţe şi reducerea costurilor, în cadrul uneia dintre cele mai mari restructurări din istoria băncii. În luna mai, Deutsche Bank a anunţat că diectorul general Anshu Jain va avea prerogative extinse în reorganizarea băncii, dar planul a fost criticat de acţionari, care au cerut mai multe schimbări.

La începutul acestei luni, Deutsche Bank a început să investigheze posibile activităţi de spălare de bani ale unor clienţi din Rusia, care ar putea depăşi 6 miliarde de dolari, iar două zile mai târziu a anunţat numirea lui John Cryan ca director general, în locul lui Anshu Jain, la doar două săptămâni după ce acesta primise mai multă răspundere în reorganizarea băncii.

Ca şi când problemele băncii nu ar fi fost suficiente, birourile din Frankfurt ale Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, au fost percheziţionate pe 9 iunie de procurori, în legătură cu tranzacţii cu instrumente financiare efectuate de clienţi ai instituţiei financiare. ”Investigaţia se referă la tranzacţii cu instrumente financiare efectuate de clienţi. Angajaţii Deutsche Bank nu sunt acuzaţi de ilegalităţi„, a scris banca într-un comunicat, în timp ce un purtător de cuvânt al procurorului general din Frankfurt a confirmat că au loc percheziţii, dar a refuzat să precizeze unde au loc acestea şi care sunt instituţiile afectate.

Birourile Deutsche Bank au fost percheziţionate în nenumărate rânduri în ultimii ani, în legătură cu investigaţiile legate de falimentul imperiului media Kirch şi un caz de fraudă fiscală privind tranzacţii cu certificate pentru emisiile de dioxid de carbon.

Cele mai recente percheziţii par să aibă legătură cu banca germană privată Sal. Oppenheim, pe care Deutsche Bank a cumpărat-o în 2010, potrivit unei surse apropiate situaţiei, dar banca neagă acest lucru.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/o-persoana-modesta-in-locul-stapanilor-universului-14455632
14455632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.