O persoană modestă în locul stăpânilor universului

Postat la 16 iunie 2015 1058 afişări

JURGEN FITSCHEN   a fost angajat drept codirector general al Deutsche Bank pentru a menţine profilul german al băncii, dar capacitatea sa de a promova strategia grupului în faţa acţionarilor a fost afectată de problemele sale cu justiţia. Fitschen trebuie să se prezinte aproape săptămânal la un tribunal penal din München, pentru a se apăra de acuzaţiile că a indus în eroare investigatorii, într-o dispută cu moştenitorii imperiului media Kirch.

Huw van Steenis, analist la Morgan Stanley în Londra, a spus că problemele legale şi operaţiunile de retail din Germania vor trage în jos banca. ”Cu sindicatele care cer o majorare de 5% a salariilor şi securitatea locurilor de muncă, nu este clar dacă Deutsche Bank poate să progreseze rapid„, a apreciat analistul.

Deutsche Bank nu este singura care trebuie să se reorganizeze şi să îşi schimbe conducerea. Barclays, Credit Suisse şi UBS şi-au schimbat deja directorii, de la declanşarea crizei financiare în 2008.

INE ESTE JOHN CRYAN. John Cryan, fost director financiar al băncii elveţiene UBS, are multe calităţi, după cum îl caracterizează colegii săi. Cryan este inteligent şi, poate cel mai important, ştie să facă marile bănci să înghită pilule amare. În 2008, în perioada cea mai dificilă a crizei financiare, a devenit director financiar al UBS, instituţie financiară care a trecut printr-o restructurare dificilă şi a prescris active de 50 de miliarde de dolari.

„este corect şi disciplinat. nu se va uita la o problemă ca să spună că nu există“, a arătat Ken Moelis, director general al Moelis & Company, care a lucrat îndeaproape cu Cryan la UBS.

Mulţi speră că Cryan va aduce o perspectivă proaspătă în strategia băncii. ”Cu Cryan ca CEO credem că Deutsche Bank trece de la una dintre cele mai puţin credibile echipe de management, în minţile investitorilor, la una dintre cele mai bine văzute„, a scris Omar Fall, analist la Jefferies.

Davide Serra, managerul unui fond de hedging la Londra, anticipează că Cryan va face schimbări semnificative. ”Mă aştept ca noul CEO să majoreze capitalul şi să reducă mai agresiv imperiul construit de Anshu. Gândeşte raţional, rece şi profund„, a spus analistul.

Cryan, specializat în contabilitate, s-a angajat la SG Warburg în 1987, unde a lucrat până s-a angajat la UBS. El a locuit şi în Germania, o perioadă a carierei sale bancare, şi vorbeşte germana, fapt care poate fi un avantaj.

Viitorul şef al Deutsche Bank a mai oferit consultanţă băncii olandeze ABN Amro în 2007, când banca a respins o ofertă de preluare, şi a fost implicat în mai multe achiziţii majore, ca bancher de legătură la Standard Chartered. Cryan a plecat de la UBS în 2011. Anul următor a devenit director pentru Europa la fondul suveran de investiţii din Singapore, Temasek, unde a lucrat doi ani, pentru ca în 2013 să intre în consiliul de supraveghere al Deutsche Bank.

DEUTSCHE BANK ARE O ISTORIE DE 145 DE ANI. Deutsche Bank a fost înfiinţată în 1870, la Berlin, de bancherul Adelbert Delbrueck şi de politicianul Ludwig Bamberger, primul director general fiind Georg von Siemens. După al Doilea Război Mondial, Deutsche Bank a fost divizată în 10 bănci, dar s-a reformat treptat, după înfiinţarea Republicii Federale Germanie. Băncile succesoare au fuzionat pentru a forma Deutsche Bank AG, înregistrată la Frankfurt în 1957.

În 1959 Deutsche Bank a intrat pe piaţa de retail, oferind împrumuturi de nevoi personale de valoare mică. Banca a început şi extinderea internaţională, prin deschiderea de birouri la New York, în 1979.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/o-persoana-modesta-in-locul-stapanilor-universului-14455632
14455632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.