O persoană modestă în locul stăpânilor universului

Postat la 16 iunie 2015 1058 afişări

CINE SUNT DIRECTORII GENERALI DEMISIONARI AI DEUTSCHE BANK.

Anshu Jain, cetăţean britanic născut în India, a venit la conducerea Deutsche Bank în 2012, după ce divizia de investment banking pe care a coordonat-o a generat 85% din profitul grupului, având performanţe peste cele alte altor bănci de investiţii. Reglementările tot mai stricte şi litigiile, inclusiv amenda de 2,5 miliarde de dolari pentru închiderea investigaţiei referitoare la manipularea dobânzilor, au şters din strălucirea diviziei supranumită deseori la nivel intern ”armata lui Anshu„.

In 2001, Warren Buffett, al treilea bogat al planetei, a făcut o predicţie. ”Băiatul ăsta va conduce într-o zi o bancă de investiţii„, a spus oracolul din Omaha după un prânz cu un văr al lui Ajit Jain, directorul general al diviziei de reasigurări a companiei de investiţii a lui Buffett, Berkshire Hathaway. Vărul respectiv era la acea vreme o stea în devenire în activităţile de investment banking.  Peste aproximativ 10 ani, Anshuman Jain, sau Anshu Jain, cum este cunoscut, a avut o ascensiune fulminantă, devenind în 2012 co-director general al Deutsche Bank.

”Timp de două decenii, Anshu a avut un rol esenţial în înfiinţarea, iar apoi în dezvoltarea multor activităţi importante ale Deutsche Bank„, a spus preşedintele consiliului de supraveghere, Paul Achleitner.

La sfârşitul anului 2014, Deutsche Bank avea 2.814 sucursale şi 98.138 de angajaţi şi venituri nete de 31,9 miliarde de euro.

Jain a fost însărcinat cu reducerea costurilor Deutsche Bank cu 4,7 miliarde de euro, vânzarea diviziei de retail Postbank şi restrângerea diviziei de investment banking, fapt ce a exercitat o presiune uriaşă asupra sa.

După criticile exprimate de acţionari la adunarea generală de luna trecută, Jain s-a adresat unui grup de directori din cadrul grupului, cărora le-a sugerat că este pregătit să plece.„nu doresc să stau în calea dezvoltării băncii şi dacă va fi necesar voi demisiona“, a spus Jain.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/o-persoana-modesta-in-locul-stapanilor-universului-14455632
14455632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.