Ati plati pentru stirile online?

Postat la 10 mai 2010 16 afişări

Doar 6% dintre cititorii de presa din UE au platit deja pentru articole online, aproape o treime spun ca ar lua in considerare sa plateasca, iar 62% spun ca nu ar plati nimic, arata un studiu Nielsen discutat la editia din acest an a Congresului European de Presa. Ce sanse sunt pentru editori de a-si monetiza oferta?

Utilizatorii de internet sunt dispusi sa plateasca pentru jocuri si pentru a avea un plus de avantaj in joc, "ceea ce ma face sa cred ca in privinta presei online ar trebui sa fie un mix", declara Romanus Otte. Pe de o parte e nevoie de articole care pot fi citite doar contra cost, dar cea mai mare parte sa fie accesibila gratuit. Deocamdata, le ramane editorilor speranta ca greseala de a oferi tot continutul gratuit nu se va repeta si in cazul internetului mobil al erei iPad.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
ziare,
online
/media-marketing/ati-plati-pentru-stirile-online-6099929
6099929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.