Un manager de criza pentru Tiriac

Postat la 24 martie 2009 618 afişări

La 48 de ani, Petru Vaduva s-a intors in tara dupa mai bine de 14 ani de experienta in pietele financiare internationale pentru a conduce holdingul celui mai cunoscut om de afaceri roman. Povestea noului CEO al Tiriac Holdings atinge toate punctele sensibile ale evolutiei financiare globale din ultimii ani, iar noul job il aduce din nou in mijlocul crizei, de aceasta data cea de acasa.

 

“Tot ce pot sa fac este sa fiu sigur ca firma mea e sanatoasa. Imi trebuie cota de piata, cel putin la fel de buna ca pana acum, pentru a putea avea o baza buna cand piata isi va reveni”, spune Petru Vaduva, desi admite ca nu poate avea control in ceea ce priveste cererea pietei. Din prima luna de cand a venit, Vaduva a lucrat cu trei-patru scenarii, aplicandu-l pe cel mai apropiat de realitate; de exemplu, noul manager a vazut cum in ianuarie vanzarile de masini noi au scazut cu 65%. Pentru finalul de an, speranta lui Petru Vaduva este ca vanzarile de masini sa fie cu maxim 40% mai mici decat in 2008.  

 

“Pot sa pun oricate bannere vreau, nu voi putea schimba dinamica cererii, asa ca tot ce pot face in fiecare zi este sa ma uit la niste variabile - businessul meu inseamna consum, sunt activ in real estate, vand masini, sunt in sectorul asigurarilor si in banci - si sa incerc sa il antrenez pe vanzatorul din showroom, sa imbunatatesc serviciile pe care le oferim sau sa eficientizez fluxurile financiare”, spune Petru Vaduva, care admite ca timpul liber pe care i-l ofera cumva aceasta perioada de criza poate fi foarte bine folosit pentru a restructura afacerea pe care tocmai a preluat-o.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/un-manager-de-criza-pentru-tiriac-4082272
4082272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.