Un manager de criza pentru Tiriac

Postat la 24 martie 2009 618 afişări

La 48 de ani, Petru Vaduva s-a intors in tara dupa mai bine de 14 ani de experienta in pietele financiare internationale pentru a conduce holdingul celui mai cunoscut om de afaceri roman. Povestea noului CEO al Tiriac Holdings atinge toate punctele sensibile ale evolutiei financiare globale din ultimii ani, iar noul job il aduce din nou in mijlocul crizei, de aceasta data cea de acasa.

 

Criza din Mexic a fost doar inceputul pentru Petru Vaduva, care a trecut apoi din criza in criza, explicandu-si aceasta prin specificul jobului sau de specialist in tarile in curs de dezvoltare. Urmatoarea criza l-a prins in Asia, urmatoarea la Moscova, dar nu a fost strain nici de criza dotcom.

 

In functie de aparitia acestor crize, i-a evoluat si cariera: “Lucrand intr-un asemenea domeniu, cam in fiecare criza iti schimbi jobul; de fapt, eu nu l-am schimbat de fiecare data, dar financiar simti foarte devreme niste lucruri si cauti altceva”. De fapt, Petru Vaduva crede ca fenomenul de criza apare ciclic, cam la doi - trei ani si il explica prin faptul ca se intampla din cand in cand sa apara cate o criza de lichiditate, moment in care sunt generati noi bani pentru a acoperi problemele: “De obicei se tiparesc mai multi bani decat activele productive, banii zboara la cine poate sa ii preia si se construieste un nou nivel de active neproductive - oamenii cred ca sunt productive cand investesc in ele, dar ele de fapt nu sunt productive”.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/un-manager-de-criza-pentru-tiriac-4082272
4082272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.