Regele nopţilor albe - cum faci milioane de euro din cocteiluri, muzică şi femei frumoase

Autor: Cristina Roşca Postat la 17 februarie 2013 3781 afişări

Este cel mai înrăit clubber, dacă ne luăm după numărul de ore pe care le petrece weekend de weekend în localurile pe care le deţine. Este totodată un jongler care reuşeşte să se joace cu timpul, de la căderea serii şi până la răsăritul soarelui, timp pe care şi-l împarte între cele cinci localuri fratelli. Z

"Doar 25% dintre clienţii noştri fideli merg şi în Fratelli şi în Biutiful." Iniţial localul din centrul istoric nu apărea nici măcar pe site-ul Fratelli. După ce nume de posibili proprietari au început să se vehiculeze în piaţă, "am luat decizia să punem pe site Biutiful by Fratelli". Localul găzduieşte astăzi între 500 şi 700 de persoane în timpul săptămânii şi între 1.200 şi 1.600 în weekend. "Nu toţi sunt şi clienţi", ţine să precizeze Dani Caramihai. Dintre cei care consumă, 90% aleg însă să şi mănânce, nu doar să bea o bere, băutura fanion a localului.

Pe Dani Caramihai l-am cunoscut într-o zi de miercuri la orele prânzului la Biutiful. Pe străzile din centrul istoric, care seara se umplu de forfotă, nu erau decât vreo doi călători rătăciţi. Localurile erau şi ele pustii. "Aici 90% dintre clienţi vin după ora 19", ţine să precizeze Dani Caramihai. Spre deosebire de localurile Fratelli însă, în Biutiful distracţia se termină înainte de răsăritul soarelui. În cursul săptămânii, odată ce orologiul a bătut orele 1:00, uşile se închid, obloanele se trag şi clienţii merg la culcare sau merg într-un alt local cu program prelungit. Deşi centrul vechi este kilometrul zero al distracţiei bucureştene, Dani Caramihai nu se gândeşte să mai deschidă un alt local în zonă. Pentru 2013 are în plan completarea portofoliului cu un alt local de zi de tipul "dine all day" (unde se poate mânca la orice oră). "Rămânem în Bucureşti, însă ne orientăm către o altă zonă." În ceea ce priveşte localurile de seară, se uită la oraşe mari precum Iaşi sau Cluj, pe care încă nu le-a aşezat pe harta Fratelli. Zarurile nu au fost încă aruncate. "Depinde dacă mergem noi sau dacă găsim parteneri."

Pariind în continuare pe expansiune, Dani Caramihai îşi doreşte în acest an o reeditare a rezultatelor anului trecut, când cifra cumulată a tuturor businessurilor Fratelli a fost de 27 mil. lei (6 mil. euro), în plus cu 13% faţă de 2011. În 2011 localurile Fratelli au avut profit de circa 90.000 de euro, însă firma Flavours a terminat anul cu pierderi de circa 40.000 de euro. Tot anul trecut, într-o zi de weekend din timpul iernii 5.000 de persoane treceau pragul localurilor din grup. Pe timpul săptămânii cifrele cădeau cu 80%. În sezonul estival însă, între 15 iunie şi 1 septembrie, traficul a crescut cu 1.500-2.000 de persoane pe timpul unei zile de weekend. Deşi numărul de clienţi nu a suferit modificări semnificative, sumele cheltuite pe seară s-au dus puternic în jos. Astfel, românii continuă să se distreze, însă cu bani mai puţini. "Odată cu scăderea veniturilor pe fondul crizei a scăzut şi dorinţa, dar mai ales putinţa oamenilor de show-off (laudă - n. red.)." Această situaţie este însă cea naturală. "Ce se întâmpla în 2008 era artificial, iar consumul acela nu se va mai întoarce."

Din perioada de glorie, după cum o numeşte chiar Dani Caramihai, mi-a rămas în minte o imagine pe care nici criza nu a reuşit să o şteargă: o piramidă de 20 pahare aştepta cuminte ca sticla de şampanie să se golească. După ce ultima picătură s-a scurs a fost nevoie de doar câteva minute ca piramida să dispară şi lichidul auriu să se evapore. Oare chiar nu mai vin vremurile când cineva să strige: "Encore! Encore!"?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/regele-noptilor-albe-cum-faci-milioane-de-euro-din-cocteiluri-muzica-si-femei-frumoase-10567246
10567246
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.