Povestea noului sef al Vodafone, Iñaki Berroeta. Ce planuri are spaniolul in fruntea companiei

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 26 iunie 2011 321 afişări

In telecom e ca la Formula 1. Tehnologia trebuie sa fie de ultima ora, competitia este stransa si totul se intampla cu o viteza ametitoare. Iñaki Berroeta, noul sef al Vodafone, pare sa stie cel mai bine acest lucru Si foloseste principiile curselor de Formula 1 de care este foarte pasionat si in businessul telecom.

Strategia spaniolului are insa radacini inclusiv in cursele de Formula 1, pasiune care il atrage pe marginea pistelor in fiecare an. Tehnologia trebuie sa fie de ultima ora, competitia este stransa si totul se intampla cu o viteza ametitoare. De altfel, unul dintre primele planuri declarate de Inaki Berroeta,dupa ce s-a instalat in biroul sau din sediul central al Vodafone, la etajul 14 al unei cladiri de birouri din piata Charles de Gaulle din Bucuresti, a fost investitia de jumatate de miliard de euro trasata pentru urmatorii cinci ani. O parte din suma va fi alocata constructiei unei retele 4G, care ar putea insemna acces la internet mobil de patru ori mai rapid.

Nu in ultimul rand, o alta mutare semnificativa a lui Inaki Berroeta,in ultimele putin peste sase luni a fost schimbarea managementului. A ales pe spranceana sase executivi noi, pe de-o parte pentru ca unora li se incheia mandatul, pe de alta parte pentru ca era nevoie de o schimbare, cu toate ca personal nu pare sa fie adeptul schimbarii de vreme ce a petrecut ultimii aproximativ 15 ani in aceeasi companie. "Sunt un cosmar pentru headhunteri cand vine vorba de mine, dar sunt cel mai bun client cand caut alti manageri. Era nevoie de sange proaspat", spune spaniolul. Astfel, nume noi au venit la conducerea unor departamente precum marketing, comercial rezidential, financiar, operatiuni clienti, retail si marketing internet mobil. Si nu e vorba chiar despre oricine, ci despre nume grele, precum Mihai Ghyka, omul de care se leaga afacerea Bergenbier si care acum a devenit director comercial pe segmentul rezidential, practic mana dreapta a lui Inaki Berroeta,, sau Dragos Chivu, seful Nokia Siemens Networks, care se va ocupa de promovarea serviciilor de date mobile. Semn ca atunci cand isi propune ceva, nimic nu ii mai poate sta in cale bascului Inaki Berroeta,.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Berroeta,
Vodafone,
tehonologie
/cover-story/povestea-noului-sef-al-vodafone-i-aki-berroeta-ce-planuri-are-spaniolul-in-fruntea-companiei-8383725
8383725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.