Personalitatea anului 2011 - Cuponarul

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 18 decembrie 2011 305 afişări

Un domeniu practic inexistent anul trecut, reducerile de grup au devenit în scurt timp industria cu cea mai spectaculoasă evoluţie din economie. Şi nu e vorba doar de cifrele seci de vânzări, care au explodat de la 100.000 la 15 milioane de euro într-un singur an, ci de impactul asupra întreg mediului de afaceri românesc, unde câştigurile sunt cel puţin de câteva ori mai mari.

Şi nu în ultimul rând, aglomerarea site-urilor de reduceri de grup precum şi o relaxare a modelului de business - dacă în urmă cu un an comisioanele cerute de un site de cupoane scădeau cu greu sub 50% din valoarea tranzacţiei, acum media este de aproximativ 30-35% - a ridicat mingea la fileul furnizorilor de servicii. Practic, industria cupoanelor a ajutat foarte mult la pornirea unor businessuri care altfel aveau şanse foarte mici să răzbească. "Un antreprenor poate acum să investească fără teama că nu va avea clienţi, pentru că face o ofertă de cupon cu zece site-uri încă din prima zi şi atrage, să spunem, 2.000 de oameni. Dintre aceştia, dacă fidelizează chiar şi 100, are business de la bun început", explică antreprenorul din spatele Redutti.ro.

De la un 2010 de test, reducerile de grup au devenit din acest an o adevărată industrie, iar creşterea nu se opreşte aici. "Avansul putea fi mai mare chiar din acest an, dar fiind un model de business nou, învăţăm din mers. Pentru 2012 există potenţial de dublare", spune Matei Pavel de la CautăReduceri.ro. Cu o singură condiţie însă: să fi fost deja învăţate lecţiile anului 2011.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
personalitatea anului,
cuponarul,
internet
/cover-story/personalitatea-anului-2011-cuponarul-9067685
9067685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.