Nu te opri niciodată din alergat!

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 februarie 2017 3586 afişări

Sportiv de performanţă, membru al armatei israeliene, contabil, senior manager într-o companie de audit şi CEO al unei companii de leasing operaţional: Tal Lahav a reuşit să le facă pe toate.

Primul lucru care l-a surprins a fost cât de prietenoşi sunt oamenii în România şi spune că, în cele din urmă, acesta este şi cel mai important motiv ce l-a ţinut aici. „Mă simt binevenit, mă simt ca acasă, n-am avut nicio secundă senzaţia că aş fi în plus”, remarcă Lahav. „În România am reuşit performanţa de a deveni manager într-o companie din Big 4 (cele patru companii mari de audit - KPMG, Deloitte, Ernst & Young şi PricewaterhouseCoopers - n.red.) cu mai puţin de patru ani de experienţă, sărind practic peste doi-trei ani. În alţi doi ani devenisem group senior manager, eram unul dintre primii trei oameni din companie.”

Lucrările din România, explică el, erau diferite faţă de cele de peste ocean. Acolo totul era bazat pe proceduri, pe tipare de lucru; în România totul este dinamic, flexibil, exact cum îi spunea propunerea de job pe care o primise când era la New York. Cu toate acestea, Lahav spune că a avut o experienţă extraordinară cu KPMG, petrecând aproape şase ani la companie. A acceptat apoi următoarea provocare din cariera sa, alăturându-se New Kopel Group în funcţia de deputy CEO şi CFO. Să pleci dintr-o companie din Big 4 şi să te alături unui grup de asemenea dimensiuni pe o poziţie importantă nu e o ocazie care apare prea des, spune Tal Lahav. „Dincolo de asta, cei de la New Kopel Group erau şi clienţii mei, aşa că tranziţia a fost oarecum naturală. Atunci când m-am alăturat NKG, chiar le-am spus că trebuie să fiu CEO, dar mi-au răspuns că sunt puţin cam tânăr.” Este însă încrezător faţă de poziţia pe care o ocupă şi crede că experienţa de viaţă şi cunoaşterea pieţei, a companiei şi a oamenilor pe care îi are alături îl vor ajuta să aibă succes.

„Cât am lucrat la KPMG am avut şi alte oferte, dar le-am refuzat pentru că sunt loial; dacă m-am dedicat unei organizaţii, nu îmi place să îmi schimb drumul. Am fost ataşat de KPMG ca firmă, încă de pe timpul când lucram în Statele Unite, aşa că nu aş fi ales alt loc de muncă în aceeaşi industrie. Nu aş fi putut să trec de la a da un sfat la a da un alt sfat. Când a venit însă oferta de la New Kopel Group, mă aflam la un punct de cotitură: dacă alegeam să rămân în audit, să mă concentrez pe ideea de a ajunge partener la KPMG, ar fi fost o decizie pe care o luam pe viaţă. Dar ceva mă îndemna să văd cum funcţionează şi cealaltă parte, să văd cum e să iei decizii şi să primeşti tu sfaturi de la alţii. Am fost norocos să pot ocupa de la început o funcţie care presupune luarea de decizii şi numeroase aspecte financiare, cum a fost cea de CFO.”

New Kopel Group va investi peste 20 de milioane euro în toate diviziile sale şi va cumpăra peste 1.500 de maşini noi în 2017. Pentru acest an, grupul şi-a stabilit ca obiectiv-cheie o creştere a flotei administrată în leasing operaţional cu 20% şi o intensificare a activităţii de rent‑a-car cu până la 15%.

În 2016, New Kopel Group a investit 13 milioane de euro în activitatea de pe piaţa locală şi a extins cu 25% flota de rent-a-car şi leasing operaţional la 3.500 de maşini. Pentru anul în curs, activitatea din cadrul SIXT Rent a Car este aşteptată să avanseze cu 15%, iar cea a SIXT New Kopel Operational Leasing cu 20%, potrivit ZF. Mai mult, numărul de maşini pe care compania estimează că le va vinde prin intermediul diviziei de second-hand va creşte cu până la 15%. Grupul estimează o creştere similară de 15% şi a activităţii service-ului Union Motors, unul dintre cele mai mari din România.

GRUPUL A AVUT ÎN 2016, în divizia de leasing operaţional, peste 300 de clienţi activi şi intenţionează o creştere a numărului acestora cu pană la 15%, în 2017. Portofoliul de clienţi reprezintă un mix din mai multe zone precum IT&C, FMCG, imobiliare, farma, auto sau zona financiară.

„Dacă aş judeca ceea ce am făcut până acum în carieră, din punctul de vedere a celor spuse de cei din jurul meu sau din perspectiva poziţiei în care mă aflu, aş spune că am avut succes în tot ceea ce am făcut. Dacă judec însă din punctul meu de vedere, unul mai critic, trebuie să spun că în fiecare zi merg acasă şi provoc anumite decizii pe care le-am luat, lucruri pe care aş fi putut să le fac mai bine sau oameni pe care aş fi putut să-i ajut mai mult”, remarcă Tal Lahav. Întrebat de modul în care relaţionează cu angajaţii români, el a răspuns că trebuie să dezvăluie un secret: „Sunt singurul străin care lucrează la New Kopel Group şi chiar şi eu sunt pe jumătate român. La NKG vorbim de un mediu flexibil, creativ, inovativ, într-un fel aproape haotic. Ca management, avem aşteptări mari de la oameni şi trebuie să spun că se ridică la nivelul acestora. Avem un grup de 20-30 de oameni buni la nivel de middle management sau peste care lucrează de mult timp aici şi care răspund bine la cerinţele noastre.”

Ceea ce e important de menţionat, spune Tal Lahav, este că nu foarte mulţi oameni veniţi din afara companiei reuşesc să aibă succes, „pentru că avem mulţi oameni crescuţi în companie care sunt deja obişnuiţi cu această cultură organizaţională”. New Kopel Group operează în România de peste 12 ani, fiind prima companie care a adus pe piaţa locală conceptul de leasing operaţional. Astăzi, New Kopel Group are o flotă de 3.000 de maşini, operează în domeniul activităţilor de închirieri maşini şi în cel al vânzărilor de maşini second-hand. De asemenea, compania este dealer al producătorului german Opel şi deţine unul dintre cele mai mari service-uri multimarcă din România. Numărul angajaţilor New Kopel Group a ajuns, anul acesta, la 150.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.