Falimentul Paneuro, povestit de fondatorul grupului

Postat la 07 aprilie 2009 6396 afişări

Istoria lui Zoltan Prosszer, omul de afaceri care a construit de la zero un holding cu peste 20 de companii si l-a distrus apoi aproape in intregime din cauza unor decizii gresite, poate sa devina povestea oricarui intreprinzator roman in vremuri de restriste economica. Fiecare trebuie sa isi invete propriile lectii in afaceri, dar marile greseli pot fi evitate invatand din experienta altora.

 

“Lichidarea nu este intotdeauna cea mai buna alegere, chiar daca exista o ipoteca sau un gaj pe un activ - pe un teren, o cladire, un echipament. Este oare acum cel mai potrivit moment sa-l vand? Cine il cumpara si la ce pret?”, intreaba retoric Serban Toader, senior partner al KPMG, intr-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar. Toader sustine ca multe companii pot fi readuse pe linia de plutire, dar ca exista riscul ca bancile sa se grabeasca si sa nu mai astepte ca firmele sa isi revina financiar.

 

Odata ce Paneuro Trading s-a prabusit, cea mai mare parte din datorii a fost preluata de fabrica Romcab, care avea de platit 7,2 milioane de euro catre sapte banci (Raiffeisen, Alpha Bank, Citi Bank, Italo Romena, Unicredit, ING si BCR) si 2,3 milioane de euro catre alti creditori. Prosszer a propus un plan de reorganizare pentru fabrica, dar pentru a fi acceptat, planul trebuia votat de jumatate plus unu dintre creditori.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/falimentul-paneuro-povestit-de-fondatorul-grupului-4174082
4174082
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.