Cornelia Coman - cea mai puternică din asigurări

Autor: Ana Raduta Postat la 01 aprilie 2012 936 afişări

Şi-a petrecut o treime din viaţă fiind manager, şi o aşteaptă încă şi mai mulţi ani în care va simţi gustul puterii şi al unei împliniri profesionale ca de manual de management. Urmează povestea doamnei care la 36 de ani are lumea asigurărilor la picioare, fără să-şi fi imaginat vreodată unde o va duce pasiunea sa pentru matematică şi economie. Cum şi-a asigurat Cornelia Coman succesul şi ce viteză a avut roller-coasterul carierei sale?

La 36 de ani e aproape imposibil să vorbeşti de regrete. E vremea planurilor, a obiectivelor şi a prezentului trăit cu intensitate mistuitoare. Dar Coman are o menţiune - dacă ar fi putut să tragă de timp, să găsească o licoare magică prin care să-l lungească într-un fel, atunci şi-ar fi petrecut mai multă vreme lucrând ca actuar pentru că "este o meserie atât de frumoasă încât poţi să o faci şi 20 de ani fără să te plictiseşti". În rest, se hrăneşte cu un optimism molipsitor, cu şansa pe care a avut-o şi pe care a fructificat-o cum a ştiut mai bine. O şansă despre care nu se ascunde să spună că a fost crucială în cariera sa. "Eu trebuie să recunosc că fac parte din acea generaţie care a avut cele mai multe şanse în România. Adevăratele oportunităţi pentru tinerii de atunci erau aici, în România, nu în altă ţară. Şi la fel cred că se întâmplă şi acum", spune Coman. Asta nu înseamnă că pentru cei care abia acum încep va fi simplu. Nici pe departe - Coman crede că vor mai trece 30 de ani până când şi în România se va trăi ca în Polonia. O perioadă interminabilă pentru cei mai pesimişti. Sau, aşa cum ar numi-o un optimist precum şefa de la ING, doar aventuroasă.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/cornelia-coman-cea-mai-puternica-din-asigurari-9456457
9456457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.