Cati bani fac cafenelele din Dorobanti

Postat la 09 iunie 2009 1680 afişări

“Locuri de fite” este cel mai des intalnita caracterizare a cafenelelor situate pe strazile la moda din Bucuresti, cum sunt Radu Beller, Dinicu Golescu sau Decebal. Cele cateva zeci de cafenele si restaurante de pe aceste strazi atrag insa anual afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro, aproape jumatate din totalul atras de toate restaurantele si cafenelele stradale din Bucuresti.

Daca va fi Regina Elisabeta sau La Fantani conteaza destul de putin. Important este ca vor aparea cu siguranta si alte astfel de vaduri. Daca am fi facut acest articol anul trecut, un loc de frunte l-ar fi ocupat Soseaua Nordului, care era in vara lui 2008 impanzita de peste 20 de terase, cafenele si restaurante. O singura decizie a primariei a lasat zona cu mai putin de sase restaurante deschise si nimeni nu se mai grabeste sa inchirieze acolo. Indiferent cum vor evolua gusturile sau deciziile primariei, cei mai multi oameni de afaceri chestionati pentru acest articol au cazut de acord ca Radu Beller va ramane o strada celebra de cafenele. Cel mai optimist ramane Cristian Paun, unul dintre creatorii zonei: “Daca mica burghezie va parasi Dorobantiul, se va intoarce clientela de la inceputul anilor 2000. Pe Radu Beller va vrea tot timpul sa vina lumea”.

 


Profesia mea, cafeneaua

Radu Beller Nr. 1

Bucurestiul in cafenele

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/cati-bani-fac-cafenelele-din-dorobanti-4525205
4525205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.