De unde va veni cresterea in telecom

Postat la 22 februarie 2010 49 afişări

Pe o piata telecom in declin, pare imposibil sa se mai puna in discutie cresteri sau macar stagnari de venituri, desi se vorbeste tot mai mult la telefon si numarul clientilor continua sa urce. Raspunsul vine de la companii, dar nici aici nu mai e atat de simplu.

In aceeasi situatie a fost si Vodafone Romania, care a transferat creante totale de 7 milioane de euro din facturi neincasate de la 22.000 de clienti firmei Glasro Holdings. Cei mai multi dintre datornici aveau de plata mai putin de 250 de euro, insa pe lista sunt si facturi de ordinul zecilor de mii de euro. Operatorul nu pare sa fie totusi afectat de problema creantelor de la clientii de business, unde "am gasit solutii adecvate pentru a ne ajuta clientii sa depaseasca eventualele dificultati, un exemplu fiind modificarea datei de facturare, asa incat sa coincida cu un moment cand clientul are un cash flow favorabil", spune Gabriela Matei.

Primele rezultate concrete ale strategiei operatorilor cu privire la clientii din randul companiilor se vor vedea abia anul acesta. Oricum, de crestere de vanzari inca nu poate fi vorba, mai ales ca "putini operatori din piata cred ca au avut acest lux anul trecut", dupa aprecierea lui George Makowski. Si nici de clienti probabil, daca stam sa ne uitam ca, la jumatatea anului trecut, numarul abonatilor de business la serviciile de telefonie mobila si fixa a ramas aproape constant - 2,89 de milioane, respectiv 1,26 de milioane.

De altfel, nici piata telecom in ansamblu nu va avea o evolutie cu mult mai buna, veniturile urmand sa stagneze anul acesta sau in cel mai bun caz sa avanseze cu 5%, crede Malacopol - un pilon de rezistenta va fi tocmai mediul de afaceri care incepe incet sa se dezmorteasca. E totusi un pas inainte fata de declinul de aproximativ 15% de anul trecut.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/telecom/de-unde-va-veni-cresterea-in-telecom-5588172
5588172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.