Cum faci zeci de milioane de euro din legume plantate pe Facebook

Postat la 20 ianuarie 2010 410 afişări

Se stie deja ca multi sunt dispusi sa bage mana in buzunar pentru a cumpara obiecte virtuale, fara valoare in lumea reala. Mai putin cunoscut este insa ca destui ar merge atat de departe incat sa dea bani pentru a planta legume in lumea virtuala. Investitiile in rasaduri pot ajunge chiar si la cateva zeci de milioane de euro.

Ce e mai important este insa ca, desi doar o mica parte dintre acestia vor fi dispusi sa plateasca pentru bunuri virtuale, la mijloc sunt sume spectaculoase. Dupa estimarile lui Pincus, piata mondiala a obiectelor virtuale cumparate cu bani reali va depasi 15 miliarde de dolari (10,3 miliarde de euro) in urmatorii 3-5 ani, de aproape patru ori mai mult decat acum, din care piata americana va insemna cam o treime, crede Jeremy Liew, fondatorul fondului de investitii Lightspeer Venture Partners. "Practic, despre bunuri virtuale este vorba in jocurile de pe paginile retelelor sociale: ele aduc in jur de 90-95% din venituri", apreciaza Liew, care a investit pana acum in jur de 10 milioane de dolari in companii care vand bunuri virtuale. "Exista atatea companii in domeniu care au plecat de la zero acum un an si jumatate sau doi si au ajuns acum la afaceri de ordinul sutelor de milioane de dolari", continua el. N-ar trebui sa fie de mirare deci ca aproape 10 dintre cele mai populare 15 aplicatii disponibile pe Facebook sunt jocuri.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
online,
IT&C,
Facebook,
FarmVille
/business-hi-tech/new-media/cum-faci-zeci-de-milioane-de-euro-din-legume-plantate-pe-facebook-5343572
5343572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.