Smartphone-urile atrag aplicatii de miliarde. Romanii sunt ca si inexistenti

Postat la 28 iunie 2010 61 afişări

Zeci de mii de programatori din toata lumea dezvolta sute de mii de aplicatii pentru telefoane mobile, care se traduc anual in venituri de ordinul miliardelor de euro. E un business profitabil si aparent simplu, insa nu pentru toata lumea.

Un alt element pe care se bazeaza aceste magazine noi, cel putin pentru atragerea dezvoltatorilor, este procentul mai mare din vanzari cedat. In mod normal, modelul de afacere presupune ca dezvoltatorul pastreaza 70% din incasarile generate de aplicatie, in timp ce platforma retine restul de 30 de procente. AndSpot insa retine doar 20%, pe termen lung probabil prea putin pentru a sustine magazinul. "Operam cu marje foarte mici. Consumatorii se vor duce insa acolo unde sunt si aplicatiile, iar dezvoltatorii vor distribui aplicatii si in astfel de magazine, tocmai pentru ca nu au nimic de pierdut", spune Kheradmand.

Cu toate acestea, riscul ca vin prea tarziu pe o piata aglomerata e greu de ignorat, mai ales daca este amplificat si de faptul ca operatorii de telefonie mobila vor inclina catre aplicatii gratuite, sustinute din publicitate. Iar daca punem la socoteala si dificultatile magazinelor mici de a atrage clienti, batalia pare de la bun inceput pierduta. Cat timp pietele emergente sunt insa destul de putin explorate, iar aplicatiile pentru telefoane se diversifica pe zi ce trece, aproape orice tip de continut fiind transpus rapid intr-o aplicatie, loc este destul. Cu atat mai mult cu cat vorbim deocamdata doar despre aplicatii pentru telefoane mobile, fara a pune la socoteala alte potentiale echipamente care ar putea avea nevoie in viitor de aplicatii, precum e-readerele pentru carti, aparatul de fotografiat si, cine stie, poate chiar si televizorul.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
aplicatii,
bani
/business-hi-tech/it/smartphone-urile-atrag-aplicatii-de-miliarde-romanii-sunt-ca-si-inexistenti-6447012
6447012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.